cechman

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. EXODUS: Bohové a králové
    EXODUS: Bohové a králové (2014)
    6
    Nic víc než příběh o Mojžíšovi a desateru božích přikázání s dobrými digitálními triky. Má to sice přes 2,5 hoďky, ale občas podivně sestříhané bez návaznosti. Vousatý Christian Bale s jeho mimikou se tváří bratranec Andrew Lincolna. Ostatní herci dobře namaskovaní, ani jsem nepostřehl tolik známých tváří.
  2. Město 44
    Město 44 (2014)
    8.5
    Na Polské poměry dost dobře zpracovaný válečný film, za který by se nemusel stydět ani Hollywood. Jediné co mi vadilo, bylo pár nevhodně použitých zpomalovaček, úplně mimo mísu a spíše k smíchu. A hlavně mě iritovalo chování toho hlavního leška. Rozpočet byl znát, surové scény, akční záběry našlapané. Dost dobře vyobrazena i počáteční mladistvá naivita a celý průběh povstání. Nevadila mi ani ta romantická vsuvka a sympatické obsazení, je to film a ne dokument.
  3. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    8.5
    Guy Ritchie, jak si ve svém Pod(f)ucku holdoval slovíčku fuck, tak Tarantino nenechá minutu volnou bez negra.. Negr na plantáži, negr v saloonu, negr při slovní komunikaci, všude samý negr. Největší ze všech negrů možná překvapivě nebyl Jamie Foxx ale prořízlý Samuel L. Jackson ala Stephen! Tarantino vyplodil další skvost. Ihned se pozná výjimečný film. Vyvážený styl akce, příběhu, zábavy. Každý záběr má svůj smysl, vtisknutý jeho rukopis, propracován do detailů. Hláškující humor tady opravdu seděl. Z vážně situace udělat odlehčenou. Krásná ukázka u banditů s pytlema přes hlavu. Minimálně nominace vyloženě zasloužená. Tenhle zážitek si klidně rád zase zopakuju. Co mi kazilo trochu dojem byla ta délka a těch několik konců, kdy si myslíte, že je po všem a ono si to pokračuje dál. Soundtrack stojí za to. Jen mi tady uniká nominace za "Who Did That to You" nebo "Too Old to Die Young". Nebudu to už dál rozvádět. Časem to hodnocení asi zvednu. D'Artagnan mother fucker
  4. Velký Gatsby
    Velký Gatsby (2013)
    7
    Představoval jsem si Velkého Gatsbyho jako jednu velkou pařbu s dokola omílanou písničkou od Fergie. Poměrně našlapaný playlist soundtracku ve filmu nevyzněl nijak výrazně. DiCaprio jako Gatsby mohl dostat trochu více prostoru, ale ne že by Tobey Maguire hrál hrozně. Slabinu bych viděl v ne zas tak poutavém milostném příběhu. Největší plus bylo zpracování. Dnešní triky dost přispěly na představě tehdejší doby a pestrá barevnost tomu dodávala své kouzlo.
  5. Počátek
    Počátek (2010)
    8
    Pozdvižení, jaké ve světě filmu způsobili pilulky z Matrixu, tak nyní k tomu mají blízko sny z Inception. Těžko se mi něco vytýká, přesto jsem v sobě neměl ani chvíli ten oný pětihvězdičkový dojem. Pouze následující noc se mi to promítlo do snů. Herecká elita neměla chybu, rovněž propracovaný scénář. Snad jen pomalý rozjezd než DiCaprio a spol. rozjeli svůj sen a občasné hluché místa... mi neseděli..