bidlobox

Vladimír Průcha
3 802
79. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    7
    Krásné filmové kulisy, za kterými bohužel notně pokulhávaly digitální triky a tak duchové spíš než strach vyvolávaly úsměv na rtech. Mám však rád ghost stories a znám už trochu Guillerma del Tora, takže přimhouřím oko s vědmomím, že dokonalé to nebude nikdy a nelze to považovat za nic víc než za barvitý žánrový kousek. Za horor jistě ne. Spousta věcí zůstala ve filmu nedotažených (příběh ducha matky, "krvavé kádě" s plovoucím čímsi) nebo samoúčelných (těžební stroje nebo vlastně i ta sadistická vražda v koupelně), herecké výkony zůstaly zastíněny hereckým výkonem Guillermova strašidelného domu, s výjimkou Toma Hiddlestona, který na sebe v dobrém slova smyslu strhával pozornost od chvíle, kdy se jeho postava objevila na plátně. Během filmu jsem měl pořád tendenci porovnávat Hiddlestona s jeho hereckým kolegou Benedictem Cumberbatchem, který měl Sharpea představovat původně. Myslím, že takto to mělo být. Jen škoda neobsazení Emmy Stone, která mohla hrát místo Májy Vosíkovské. Bylo by to více charming. :-)
    Teorie všeho
    Teorie všeho (2014)
    6.5
    Tenhle snímek jsem zkoukl hlavně proto, že letos nemám čas a peníze na to jet do Cambridge osobně, takže jsem využil filmovou jízdu. No, málem jsem jí nepoznal. :-) Film samotný ujde, i když zájem o Hawkingovy teorie ve mně neprobudil, alespoň vím, jak to u těchle podivýnských vědců chodí v osobním životě. Ta nemoc je hodně drsná a pád na hlavu Redmejna musel dost bolet, ale Oscary bych tomu nenaděloval. EProstě je to jen důstojně zahrané, jak hlavní, tak vedlejší role.
    Království lesních strážců
    Království lesních strážců (2013)
    7
    Vypadalo to, že to bude další infantilní animovaná nuda, ale dobrý! I když mnoho motivů a nápadů použitých v animovaných filmech a pohádkových story se opakuje stále dokola, je vidět, že to jde udělat tak, aby se divákovo oko neunavilo. Příběh je tak na 50% (nic nového pod sluncem), animace tak na 80%, nápady a vtípky na 75% a máme tu lichotivé celkové skóre 70%. Znovu bych to vidět nemusel, ale dítěti bych se to nebál pustit, kdyby došly síly a inspirace a potřebovalo zabavit tímto způsobem.
    Divočina
    Divočina (2014)
    5.5
    Tak jsem si myslel, že tenhle film bude "ženskou" verzí Útěku do divočiny, ale nebylo tomu tak. Zatímco Útěk do divočiny byl strhujícím snímkem plným krásných záběrů přírody, Divočina je bezbřehou nudou naplněnou smradem prochozených dámských ponožek a snahou o psychologické přesahy. Ty flashbacky z cesty do dřívějšího života hrdinky vracející se k letům stráveným s matkou a jejím manželem mě neskutečně iritovaly stejně jako sama Witherspoon, která, pokud se nemýlím, byla na tuto cestu přeci jen trochu stará.
    Kombo (2015)
    8.5
    Hudební pořad, který je výjimečný tím, že kombinuje záznam koncertu určitého interpreta / kapely, rozhovory (se samotnou kapelou, s pořadateli, s kolegy hudebníků, s lidmi z branže) a představení scény, kde se koncert konal, přičemž poměr je tak 45/40/15. Někomu by mohlo vadit, že rozhovory příliš zasahují do záznamu koncertu, ale to je povaha tohoto pořadu, který právě není jen pouhým koncertem, ale i pozvánkou zajímavé koncertní scény v rámci celých Čech a přestavení umělců, jejichž cesta se právě na těchto místech v daném okamžiku zastavila.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4

    Oblíbení tvůrci