keddie

Dana Hrozková
446

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Král
    Král (2019)
    7.5
    Historický film, který vsadil na realističnost, a ta vyšla. Je vidět, že takovýto historický film se dokáže obejít bez velkolepých válečných scén, důležité je mít co vyprávět a donutit herce to na plátně prodat. A to tady vyšlo. Film stojí hlavně na bedrech mladého Chalameta, který zvládl s bravurou.
    Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8
    Guy Ritchie se zase vytáhl. Jeho nový film je velmi stylový a dost vtipný a přitom si vystačí s docela málo akcí. McConaughey předvádí svůj vysoký standard, ale mě se líbil hlavně výkon Charlieho Hunnama a také Hugha Granta, který předvádí další z variací nějak ulítlých lidí, zde novináře-podvodníka. Je radost vidět filmy s výraznými osobnostmi.
    Na nože
    Na nože (2019)
    8
    Tak tenhle film jsem si neskutečně užil. Takových se zas tak moc netočí. V podtatě je to jiná variace na posledního Poirota od Branagha (verze slavného románu Aghaty Christie Vražda v Orient expresu), ale tento film je trochu víc ulítlejší a hlavně vtipněší. Je zkrátka poctivá detektivka s hromadou výborných herců a s výborným scénářem. Víc takových ;-)
    Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    7.5
    Poslední z řady filmů, který uzavírá "původní Avengers" a zárověň nastiňuje nové pokračování ságy lidských i vesmírných hrdinů. Film je laděn pro náctileté. Akce je opravdu dost, humor se také vyskytuje a i funguje. Hlavní zápletka je nosná a skvělá, bohužel ten zbytek je tam jen do počtu a je to bohužel vidět. Potitulkové scény mě překvapili, těším se na další vývoj.
    Anna
    Anna (2019)
    5.5
    Tak nevím, v podstatě je to taková novodobá Brutální Nikita, jak by jí asi Luc Besson natočil v dnešní době. Podle mě vyprávění moc neprospívá Tarantinovské vyprávění retrospektivama. Akce není až tak špatná, ale přeci jenom ne moc uvěřitelná (vždyť hlavní hrdinka je křehká modelka), nejde to dohromady s vážnějším vyzněním filmu. Ani herecké podání mi moc nesedělo, hercům toho scénář moc nedovoluje.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci