KatkaKK

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Krásné bytosti
    Krásné bytosti (2022)
    9
    Naprosto úžasný a citlivý vhled do duše náctiletých. Mrazí a zahřeje zároveň. Režisér cíleně pracoval s dětskými herci, vše probíhá tak uvěřitelně, že jsem měla pocit, že sleduju dokument.
  2. Století Miroslava Zikmunda
    Století Miroslava Zikmunda (2014)
    10
    Nádherný film o životě. Z dvojice Zikmund a Hanzelka se Petr Horký rozhodl sledovat životní peripetie pana Miroslava Zikmunda. Nyní už 96 letého! Stale vitálního. Opravdu obdivuhodný příběh. Horkému se podařilo zachytit vše podstatné. Včetně historických událostí. Ukazuje silnou osobnost i v těžkých chvílích. Krédo pana Zikmunda je, že v životě ničeho nelituje, protože život se nedá žít nanečisto...je to teď a tady. Na všem si našel něco pozitivního, co ho obohatilo a drželo nad vodou! Klobouk dolů!
    • výborná kamera
    • skvělý zvuk
    • úžasná práce s dobovým materiálem
    • film doprovází písně Raduzy
  3. Vyšší moc
    Vyšší moc (2014)
    9
    Překvapilo mě, že autor filmu spíš straní ženám. Muži se jeví jako srabi a ženy jsou ty silné. Mně bylo hlavního hrdiny líto... vždyť stejně mohla reagovat i jeho žena. Pud sebezáchovy. Na jednu stranu rozumím, že to mohlo manželku zaskočit, ale udělat kvůli tomu ze života peklo... A nejen sobě. I dětem. Rozhodně je to film, který vyvolává různé otázky a nenechá člověka chladným.
    • skvělí herci
  4. Interstellar
    Interstellar (2014)
    7
    Okouzlující záběry z vesmíru a teseraktu. Technická stránka je ohromující. Samotný příběh je dost pohádkový, aby diváky bavil skoro 3 hodiny. Neobjevuje nic nového, stále stejné fráze o záchraně lidstva... smysl života je rodina a děti...Takový ten typický americký film o neohro4ženém ....(doplň např. astronautovi, vojákovi...apod.) Nadchla mě kamera. Natáčení na Islandu, na ledovci musela být chuťovka :-)
  5. Proti přírodě
    Proti přírodě (2014)
    5.5
    Největším zážitkem bylo setkání s autorem filmu a beseda po filmu. Autor vysvětlil, co filmem chtěl sdělit a jak se snažil necenzurovat vnitřní úvahy hlavního hrdiny. Osobně mi scházely myšlenky na jídlo a politiku:-) Kontrast vlastních přání a tlak společnosti tak nutí diváky k otázce, jakou cestu si vybrali oni. Krásná norská příroda umocňuje touhu po přirozenosti a jednoduchosti. Je to ovšem pohled jednostranný. Pohled muže, který chce utéct od rodiny, ze stereotypu...Chce změnu, ale neví jakou... Na konci se vrací zpátky. Otázkou zůstává, zda očištěn nebo ve větším zmatku...
  6. Zakázané uvolnění
    Zakázané uvolnění (2014)
    2.5
    Zakázané uvolnění jsem viděla teprve nedávno. Moc nepřekvapil. Některé momenty byly dost k neuvěření a závěr filmu se dal předvídat. Možná na divadle je výsledek lepší, ovšem do kina jde člověk i kvůli obrazu, střihu a hudby. Ta z toho vyšla nejlíp. Jinak od Hřebejka bych čekala víc. I mistr tesař se utne...
  7. Sex, drogy a daně
    Sex, drogy a daně (2013)
    10
    Vynikající film, který v některých chvílích vyvolává dojem, že se jedná o dokument. Nejen díky dokumentárním záběrům. Skvělý herci - hlavně Nicolas Bro! Kterého jsem ani nepoznala. Fakt geniální proměna. Doporučuji. Nedalo mi to a hledala jsem další informace o skutečných osobách, nakolik se film shodoval s realitou. A zjistila jsem, že příbuzní a blízcí Spiese a Glistrupa nemají se vznikem snímku údajně žádný problém, pouze jej označili za fikci, nikoli za pokus o autentické ztvárnění skutečného příběhu. Scénář stojí na několika faktech známých z dánské historie, detailní popis soukromých vztahů obou postav je pravděpodobně výtvorem fantazie scénáristů (Christoffer Boe, Simon Pasternak). Více v Literárních novinách.
  8. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    5.5
    Těšila jsem se na slušnou detektivku a možná i psychologickou zápletku, ale film, resp. scénář byl tak překombinovaný a nelogický, že to působilo až směšně. Hlavně od chvíle, kdy se žena proměnila v psychopatku... Jen díky Benu Affleckovi se na to dalo koukat až do konce. Díky němu a první polovině filmu, kdy ještě nebylo jasné, že to bude fraška, dávám 55%.
    • Ben Affleck
    • nelogický scénář
  9. Fotograf
    Fotograf (2015)
    8
    Na film jsem šla s rozpaky, ale mile mě překvapil. Myslím si, že odpovídá přesně tomu, jak ho chtěl pojmenovat pan Saudek - Starý prase a mladá svině. Film neukazuje jen soužití Jana se Sárou, ale i jeho tvorbu - bylo pro mě zajímavé vidět, jak fotky vznikaly. O Rodenovi jsem tušila, že je to skvělý herec, ale tady přímo exceloval! Výborná je i Máša Málková v roli Líby Holé. Tuto herečku jsem ve filmu viděla poprvé a klobouk dolů.
    • nová tvář - Máša Málková
  10. Bídníci
    Bídníci (2012)
    Fakt úžasný film - Bídnici jsou známí a přece překvapí. Třeba pěvecké výkony! Klobouk dolů!!!!
  11. Grandhotel Budapešť
    Grandhotel Budapešť (2014)
    No, nevím, zda to autor myslel vážně (asi ne), ale někam ulétl... Výtvarná stránka vlastně předčí samotný děj filmu, který je jeden velký zmatek a chaos. Ovšem překvapivě se přesto na to kouká dobře... Pro mě to byla úžasná podívaná. Film je sice o podívané, ale bez příběhu, který má hlavu a patu (aspoň trošku)...je to jen podívaná.
  12. Jasmíniny slzy
    Jasmíniny slzy (2013)
    Kouzelná atmosféra, výborná hlavní hrdinka a příběh, který se Allenovi nepodobá a možná proto je pro něj tak typický?
  13. Křídla Vánoc
    Křídla Vánoc (2013)
    8.5
    Moc mě tento film překvapil. Čekala jsem limonádu a ono to zase tak jednoduché nebylo. Výborné i postavy - žádná nebyla jednoznačná. A úplně nejlepší byla poetická vánoční atmosféra, která byla obyčejná. Až na koně. Ale proč ne - kouzla se dějí nejen o vánocích. Tak proč ne. Do příběhu to zapadalo. I setkávání na střeše obchodního centra. Krásný (pohádkový) příběh. Dávejte si pozor na svá přání!!!
  14. Walter Mitty a jeho tajný život
    Walter Mitty a jeho tajný život (2013)
    Milý až roztomilý film, který potěší srdce i oko. Hlavně islandských fanatiků!!! Doporučuju na krátké letní večery a pak zabalit batoh a hurá na výlet! Koukala jsem na krásné záběry a mám velké pochybnosti, že některé z nich byly natáčeny v Himalájích. Osobně mám podezření, že jsou všechny z Islandu. Výjimkou záběr z grónského letiště. Tuším, že tam jako pilot vystupuje islandský herec. Před prázdninami a dovolenou je to ideální výběr, jak se nechat strhnout. A to nejen na Island! Prostě splnit si své sny a nejen o nich snít. I když i to může být krásné!!!
  15. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    Fakt síla! Při sledování člověka mrazí, DiCaprio je slizký a úžasný zároveň. Každopádně doporučuju!!!! Musím za sebe říct, že nejsem fanynkou DiCapria, ale smekám nad tím, jak hraje. O život. Vynikající jsou i další herci. Prostě herecký koncert. Zajímavost je, že skutečný "hrdina" filmu se ukáže na plátně v roli lektora v závěru filmu.