dana-hrozkova

Dana Hrozková

Komentáře 47

Od nejnovějších
  1. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    8
    Film, který nás zavede do 60-tých let, kdy dojde k Road movie ze severu na jih USA. Dvěma hlavním hrdinům asi bylo souzeno se potkat, aby poznaly jinou část života. Film stojí a padá na hlavních hereckých představitelích a pro mě osobně byl Mortensen ten, který to vyšponoval o chloupek výš.
  2. Trojí hranice
    Trojí hranice (2019)
    7.5
    Vůbec ne špatný akční film. Naopak. Parta bývalých vojáků (žádný Ramba, naopak v podstatě normální lidi, pouze zocelení vojenským výcvikem) se rozhodne pro rychlou akci, okrást drogového bosse. Akce se zvrtne a druhá polovina je bojem o záchranu holých životů. Hudba Metalliky tam sedí dokonale.
  3. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    5.5
    Asi se zdá, že zde došly nápady. To je asi největší slabina filmu. Určitě šlo z látky vykřesat víc. Protože film má dostatek humoru a hlášek a vizuálně je to taky výborně zvládnuté. Jen ten film tak nějak nudí. Chybí tomu trocha víc lehkosti a nadhledu.
  4. Na nože
    Na nože (2019)
    7.5
    Film je plně srovnatelný s posledním filmem o Herculu Pierotovi (Vražda v Orient expresu od Kennetha Branagha). I zde je celá plejáda vynikajících herců, trochu podivínský soukromý vyšetřovatel a jedna více než podivná smrt. A i zde má film dostatek nadhledu vtipu i důvtipu, a samozřejmě i několik zvratů. Za mě za 1.
  5. Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8.5
    Už název tohoto filmu je více než výmluvný. Postavy se tu chovají víceméně jako džentlmeni a neodehrávají se tu zběsilé akce a bezduché nebo afektované vraždy. Je to více konverzační a zároveň výborně vizuálně natočený film. Režisér dokázal sehnat vynikající herce a ty si očividně své role vychutnali.
  6. Vyproštění
    Vyproštění (2020)
    9
    Jednotlivé filmy se od sebe musí odlišovat, jinak by to za chvíli byla nuda. A zde se tvůrci očividně rozhodli vsadit na čistě akční stránku. Opravdu dobrých akčních filmů zase tolik za rok nevzniká a tenhle se opravdu povedl. Má postačující příběh, výborné akční scény a zajímavě dlouhé scény se slušnou realističností. Jako jednohubka vynikající.
  7. Velký dar
    Velký dar (2017)
    8.5
    Krásný film na citlivé téma, citlivě pojaté, popisující děj hlavně z pohledu hlavního hrdiny, který se ocitl v situaci, kterou musí řešit a kterou mu komplikují hlavně jeho matka a později úřady. Chris Evans si vystřihl civilní roli a velmi mu sedla a znovu dokazuje, že je vynikající herec.
  8. Matrix
    Matrix (1999)
    10
    V době vzniku naprosté zjevení, propracovaný sci-fi film s úžasnou atmosférou, perfektně propracovaný a promyšlený děj, vynikající filmové triky, které hned začaly být hojně napodobovány. Film vypiplaný do detailů, např. kostýmy jsou kapitola sama o sobě. Keanu Reeves i ostatní zde nakopli své herecké kariery o levely výš.
  9. Temná věž
    Temná věž (2017)
    4
    Je to sci-fi film, jehož tvůrci pouze použili základ z fnižní série, přetvořili to ve film cílející na mladší publikum. Ale bouhužel to nedopadlo dobře. Film ani nemá tu správnou atmosféru, nic moc se tam nevysvětluje, proč je teď hlavní svět v takovém stavu, co se stalo pistolníkovi v mládí, a to je podle mě škoda. + ztvárnění hlavního záporáka je asi jediné plus. Pokračování nepravděpodobné.
  10. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8
    Po zaslouženém úspěchu dostali na dvojku tvůrci víc peněz a je to znát. Filmu prospělo víc exteriérů, více herců a komparzistů. Vizuálně je to pořád žánrovka, staromódní akce střídá další akci. Děj v podstatě hned navazuje na první díl, Keanu Reeves hraje super, člověk fandí vrahovi, uff ;-). Film trochu postrádá působivější zápornou postavu, ale možná se zase dočkáme v trojce, neboť tohle potřebuje další pokračování, sem s nimi.
  11. Život
    Život (2017)
    6.5
    Zajímavý psychologický hororo-thriller, který má skvělé obsazení, výborné kulisy, ale bohužel ho trochu víc sráží
    • digitální stránka super
    • vesmírná stanice
    • herci
    • scénář
  12. Rychle a zběsile 8
    Rychle a zběsile 8 (2017)
    8
    V rámci téhle série se tento díl řadí k nadprůměru, má výborné akční scény, spoustu vtipů a vynikající obsazení. Obsazení Charlize Theron byl zásah do černého, role jí úžasně sedla. Taky Kurt Russell si svojí roli vyloženě užíval. Vynikající bylo kočkování mezi Stathemem a The Rockem, kdo by to po minulém dílu čekal. Film si na nic nehraje, chce pobavit, a to se mu daří na jedničku. Jsem zvědavá co příště, závody ve vesmíru?
  13. Inferno
    Inferno (2016)
    6
    Problém tohoto filmu je, že už ztratil to pravé kouzlo neviděného. Navíc předloha byla dost slabá a tak i od filmu se čekala slabota. Nakonec to vůbec nebilo špatné. Tom Hanks zahrál znovu dost dobře. Scenérie jsou skvěle nasnímané, lokality dobře vybrané. Nejslabším článkem filmu tak je opravdu scénář, kde několik nelogičností. Ale základní myšlenka příběhu je silná a dostatečně silná.
  14. Zúčtování
    Zúčtování (2016)
    7.5
    Tenhle film je thriller, akční film, drama, to všechno dohromady a v dobrých poměrech. Dokonce tam propašovali i humor. Ben Affleck hraje opět dobře (je vidět, že má opět čuch na ty správné role), to samé Anna Kendrick. Celé to drží pohromadě a já byla naprosto spokojená. Víc takových filmů.
  15. Kamarád taky rád
    Kamarád taky rád (2011)
    7.5
    Další z řady romantických komedií, ale tenhle mě docela dostal. Je hodně vtipnej. Mezi Justinem Timberlakem a Milou Kunic to správně jiskří. Příběh je uvěřitelnej, možná se jen člověk zeptá, že spolu nezačli chodit dřív. New York má taky svoje kouzlo. Naprosto mě dostala máti hlavní hrdinky.
  16. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9
    Další z řady Marvelovek, ale zde trochu jinak uchopená. Drží si to sice linii civilněji vyprávěného příběhu, ale zde je to více o magii a vícerealitách. Ale je zde dost silných akčních scén, několik velmi vtipných scén a celé to kupodivu drží pohromadě. Na to, že to vychází z komiksu a scénář se musí držet v jeho mezích, je právě scénář základ a tady je to postaveno na dobrých základech. Investované poníze do triků jsou vidět a byly dobře využity. Za mě po Deadpoolovi komiksovka roku.
  17. Příchozí
    Příchozí (2016)
    9.5
    Vzhledem k vysokým hodnocením jsem se na ten film těšila a ani si předem nic nezjišťovala a musím říct, že mě ten film úplně dostal. Výborně a dost civilně pojatý, v podstatě bez přehnaných scén, výborně zaharný, a s úžasnou kamerou. Musím říct, že celé to výborně funguje. U takovýchto filmů je důležité vyznění hlavní zápletky a tady za mě 100%
  18. Push
    Push (2009)
    7
    Myslím si, že je to trochu nedoceněný film. Tento sci-fi z blízké budoucnosti se odehrává v azijském velkoměstě (asi azijští producenti filmu), kde dojde ke střetu lidí s nadpřirozenými schopnostmi. Film má dobře zvládnutou ponurou atmosféru, vynikající herce a dost penez na dostatek digitálních triků. Chris Evans hraje úsporně a uvěřitelně, Dakota Faninng byla úžasná.
  19. Parchanti
    Parchanti (2010)
    6.5
    Letní, resp. večerní oddechovka s dobrou akcí, slušným humorem, pojatá komiksově, protože z komiksu vychází. Je to taková týmovka s dobře vybranými herci. Asi škoda, že v dnešní záplavě áčkových velkých produkcích lehce zapadne. Ale za mě super akční podívaná jednohubka
  20. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    9.5
    úžasný film, který vypráví o těžkostech života, ale bez velkého sentimentu, ale o to víc s humorem. Příběh je navíc inspirován skutečným příběhem a to mu dodává na důležitosti. Je vidět, že i dnes se dá natočit ve Francii vynikající film, který nadchne snad celý svet. Vynikající příběh, úžasní herci a kopa humoru. Nejvíc mě pobavil konec filmu, scéna při holení a stříhání ;-)
  21. Lucy
    Lucy (2014)
    7
    Taková jednodušší akční oddechovka ve designu Taxi (klasická Bessonovka). Scarlett to zahrála slušně. Morgan Freeman taky nezklamal
  22. Spectre
    Spectre (2015)
    8
    Důstojné pokračování Skyfallu. Trochu vážnější, psychologičtější pojetí, téměř bez humoru. Ale stále se spoustou velmi slušné akce. Hned první scéna je pojata výborně. Pojetím je to spíš návrat do dob filmů s Seanem Connerym, kdy ve filmech nebylo tolik propracované akce (co tehdejší technika dovolila vytvořit). Uvidíme co dál, ale já zklamaná rozhodně nebyla :-) Ale příště bych zkusila víc vtipu a nadhledu
  23. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Dějově je to možná spíš pokračování Avengerů, ale film ponurejší atmosférou navazuje opravdu na Captaina 2. Vykreslení konfliktu je zde dobře zvládnuté a uvěřitelné. Hlavní padouch je pojat trochu odlišněji a zajímavěji. Jsem zvědavá, jak navážou na představení Spider-mana, jakým žánrem ho budou formovat. Herecy bez výhrad, digitální triky špičkové, děj odsejpá. Těší se na pokračování :-)
  24. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Dobrý námět, spoooousta akce, několik hustejch hlášek a Arnie samozřejmě v nejlepší formě. Legendární sci-fi film, neřkuli kultovní. Na to, že se to odehrává celé v džungli, film nemá hluchá místa. Na svou dobu majstrštik :-)))
    • režie
    • kamera
    • Arnold
    • záporák Predátor
  25. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    7.5
    Pokus natočit film trochu jinak, pohledem čloěka, který je vtáhnut do děje (zde nábor do protidrogové jednotky) a pak je konfrontován s realitou (dost bolestnou). Film hodně sází na závěrečné vyznění a na realistické podání. A to se podařilo. Určitě to není film pro masy. Atmosféra byla opravdu hutná a, scény se rychle střídají. A ten závěr ...
  26. Krycí jméno U.N.C.L.E.
    Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)
    6.5
    Vyloženě lehká letní ododychovka, retro akční filmík, který je výborně natočený, dobře zahraný, ale na konci jsem měla pocit, že tomu přeci jenom něco chybělo. Prostě mě to nedokázalo uchvátit. Nemělo to ten správný šmrnc. I když je zde možnost pokračování, tak na něj nejspíš nedojde.
  27. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    8.5
    Nový Tarantinův film opět klade důraz na kvalitní dialogy (včetně humorných vložek), precizní stavbu scény, výborné
    • herecké výkony
    • scénář
    • kamera
  28. Tři oříšky pro Popelku
    Tři oříšky pro Popelku (1973)
    9
    Naprostá klasika :-) Jedna z výpravných pohádek a velkým množstvím vynikajících herců, krásná muzika. Filmu moc prospělo, že je natáčen v zimě, dodalo mu to další kouzlo a pasovalo ji na královnu vánočních pohádek. Pro ty, kdo ji má okoukanou, protože je vysílaná každý rok: nemusíte na ní každý rok koukat. Ale jestliže stejně koukáte, tak asi proto, že je prostě úžasná ;-)
  29. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Pokus natočit surový syrový film bez příkras a póz se vydařil na výbornou. Vynikající kamera, úchvatná scenérie. Divák skoro až skoro vnímá fyzické i duševní utrpení hlavního hrdiny. Leo určitě zahrál líp jiné postavy, ale je pravda, že tady nemá až tak možnosti se tolik ukázat, spíš většinu filmu trpí. menší slabinu vidím ve velkém soustředění na hlavní postavu a ostatní jsou tam víceméně jen statisti, což se týká i hlavního záporáka.
  30. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    6
    film jsem viděla na projekci (díííky). A byla jsem docela zklamaná. Je to rozporuplný velkofilm. Digitální triky na spičkové úrovni, ale finální souboj je dost odfláklý, a je to celé dost potmnělé. Herecky je to spíš standart, víceméně díky horším dialogům. Ben Afleck zahrál dobře. Lex Luthor byl pojat jako kříženec s Jokerem, asi aby tam byla záporná postava od Batmana, a to mi moc nesedělo. Největší problém je nevyrovnaný scénář, hlavně v závěru to dost drhne. Působí to, jakoby autorům docházel čas. Úplný závěr filmu, to je čistý klon Transformerů.
  31. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    8
    Tarantino ani tentokrát nezklamal. Natočil nadprůměrný film, samozřejmě s vymazlenými dialogy. Ale v podstatě se jedná o divadelní hru divadelní hru, v první půli odehrávající se v dostavníku, ve druhé půli v chatě. V podstatě se tam sešli samí grázlové a tak tam tak trochu není komu fandit a člověk jen spíš sleduje a kochá se. Určitě bych vyzdvyhla soundtrack
  32. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Trošku jinak pojatý sci-fi film s vesmíru. Tvůrci se na jedné straně zaměřili na větší realičnost příběhu, zároveň ale nechali hlavního hrdinu, aby se s nenastálou situací vyrovnal v podstatě pouze s humorem, bez stresu nebo deprese. I tak se jedná o nádherný film s dobrou zápletkou, dokonalými digitálními efekty a s nadprůměrnými hereckými výkony
  33. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Dokonale vymazlený biják, z kterého čiší radost, že ho mohli tvůrci natočit. Jedná se v podstatě o nízkorozpočtový film, a tak se na něj musí i pohlížet. Však si z toho i ve filmu sami utahují.Je nabušený slušnou akcí, skvělýma hláškama, promluvama hlavního hrdiny k divákovi (vůbec to neruší), atd. Chválím právě tu odlišnost od ostatních Marvelovek, normálním pojetím by nejspíš zapadnul do šedi.
  34. Hotel Transylvánie 2
    Hotel Transylvánie 2 (2015)
    7
    Vyrazila jsem na to z dětmi, aniž bych viděla jedničku, ale i přesto (nebo právě proto) jsem se nenudila a hodně pobavila. Film je to sice rodinný, ale má dost
    • humor
  35. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    7.5
    nebylo to špatné, přesto je to asi nejslabší novodobá Marvelovka. Možná je to tím, že film je cílený víc rodinná podívaná. Ve filmu je dostatek humoru, akčních scén je dostatek, ale jsou přehledné. Velkým plusem je Michael Douglas, který se zhostil role s bravurou a noblesou. Už se těším na začlenění Antmana do dalších Marvelovek.
  36. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    8
    Důstojné pokračování postapokaliptické akční série. Moderní, akcí nabité scény. Tento film my hodně připomíná jinou serii, Riddicka. Doufám, že režisér bude moci natočit i další pokračování.
    • Tom Hardy úspěšně nahradil Mela Gibsona
    • akční scény
    • kamera
    • scénář
  37. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    7.5
    Jsem na rozpacích. Na jednu stranu je odsípající akční nářez s oblíbenými postavami, dobře zahraný, vizuálně dokonalý, ale tak nějak zárověň nemastný neslaný. Trošku jako nastavená kaše, úplně mě to nechytlo. Ale možná druhý pohled v TV to později změní
  38. San Andreas
    San Andreas (2015)
    6
    Další katastrofický film, dobře natočený, ne moc klišovitý, ale s obehranou zápletkou a s nadčlověkem v hlavní roli. Na jedno shlédnutí v kině to ujde, ale ruku na srcde, Roland Emmerich by to natočil úžasnějc.
  39. Mimoni
    Mimoni (2015)
    7
    Není to čistě dětský film, pobaví se celá rodina :-) Jedná se o preguel celé série a s dětma jsme se opravdu pobavily. V záplavě filmů už opravdu nelze čekat pokaždé něco nového, strhujícího. Zde postačí zábava a té je tam hodně. bananaaaa !