dana-hrozkova

Dana Hrozková
318

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    8
    Film, který nás zavede do 60-tých let, kdy dojde k Road movie ze severu na jih USA. Dvěma hlavním hrdinům asi bylo souzeno se potkat, aby poznaly jinou část života. Film stojí a padá na hlavních hereckých představitelích a pro mě osobně byl Mortensen ten, který to vyšponoval o chloupek výš.
    Trojí hranice
    Trojí hranice (2019)
    7.5
    Vůbec ne špatný akční film. Naopak. Parta bývalých vojáků (žádný Ramba, naopak v podstatě normální lidi, pouze zocelení vojenským výcvikem) se rozhodne pro rychlou akci, okrást drogového bosse. Akce se zvrtne a druhá polovina je bojem o záchranu holých životů. Hudba Metalliky tam sedí dokonale.
    Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    5.5
    Asi se zdá, že zde došly nápady. To je asi největší slabina filmu. Určitě šlo z látky vykřesat víc. Protože film má dostatek humoru a hlášek a vizuálně je to taky výborně zvládnuté. Jen ten film tak nějak nudí. Chybí tomu trocha víc lehkosti a nadhledu.
    Na nože
    Na nože (2019)
    7.5
    Film je plně srovnatelný s posledním filmem o Herculu Pierotovi (Vražda v Orient expresu od Kennetha Branagha). I zde je celá plejáda vynikajících herců, trochu podivínský soukromý vyšetřovatel a jedna více než podivná smrt. A i zde má film dostatek nadhledu vtipu i důvtipu, a samozřejmě i několik zvratů. Za mě za 1.
    Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8.5
    Už název tohoto filmu je více než výmluvný. Postavy se tu chovají víceméně jako džentlmeni a neodehrávají se tu zběsilé akce a bezduché nebo afektované vraždy. Je to více konverzační a zároveň výborně vizuálně natočený film. Režisér dokázal sehnat vynikající herce a ty si očividně své role vychutnali.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci