Krcma

Matěj Krček

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Neprůstřelný mnich
    Neprůstřelný mnich (2003)
    0.5
    Přišel jsem, viděl jsem, zvracel jsem. Tak na tomto filmu nebylo dobré snad nic. Scénář příšerný, přeplněn nelogičnostmi, o kterých si i můj pes myslí své. Triky mizerné, už první scéna na mostě vypadá spíše jak z české televizní produkce 80. let. Herecké výkony žádné, Chow Yun-Fat vyloženě trapný, Scott celkem sympatický. A Karel Roden? Ani tady nebudu moc lichotivý. Většinu filmu tak zamaskovaný, že by ho ani Chýlková nepoznala a zbytek filmu se snaží vypadat zle, což mu místy sice docela jde, ale jinak z něj mám spíše rozpačitý dojem.
  2. Vetřelec vs. Predátor
    Vetřelec vs. Predátor (2004)
    2
    Jednoduše nemohu dát lepší hodnocení filmu, ve kterém si od začátku nepřeji nic jiného, než aby skončil. Nejlépe velmi krvavou smrtí hlavních hrdinů. Přestože sérii vetřelců mám rád a i první predátor je celkem koukatelný, tak tady mi nebylo sympatické vůbec nic (včetně Lance Henriksena, který normálně patří mezi mé oblíbenější herce)
  3. Den poté
    Den poté (2004)
    3.5
    Ve škole jsem nikdy sice moc velký pozor nedával, ale přesto mi tady pár věcí nějak nesedělo. Ale dobře, je to přeci jenom film. Jenže pokud bych měl hodnotit jen samotný příběh hlavních hrdinů, tak se na nějaké vyšší hodnocení stejně nedostanu. Ten příběh byl totiž naprosto o ničem. A to doslova. Otci Dennisu Quaidovi se sice v samém závěru podařilo dostat do New Yorku ke svému synovi, ale jak se posléze ukázalo, naprosto nic by se nestalo, kdyby se na celou "záchrannou" výpravu vykašlal. Práci za něj by totiž obstarali desítky vrtulníků, které se do města dostali jen o několik okamžiků později.
  4. Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže
    Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže (2006)
    3
    První díl jsem ohodnotil 60. Pul jsem dal za technické zpracování a pul za Deppa. Teď dávám 20 za technické zpracování a 10 za Deppa. Po technické stránce tomu skutečně nemůžete nic vytknout. Film posouvá možnosti zvláštních efektů zase o kus dál. Většinu filmu jsem přemýšlel nad tím "jak to proboha udělali". Jenže to je právě ten problém. Místo toho, aby mne zaujal příběh, tak jsem se zabýval pouze efekty. Tak slabému příběhu skutečně víc dát nemohu. Navíc mne ani trochu nepřestal iritovat Orlando Bloom. Keira Knightley nehraje sice taky nic moc, ale aspoň se na ní dobře kouká. No a co se týče toho Johnnyho Deppa, tak se přiznám, že ke konci mě docela štval i on. Ničím zkrátka nepřekvapil a po dobu celého filmu nasadil jeden výraz, který se mi zkrátka už okoukal. No nevím jestli na závěrečný díl zajdu do kina, nebo mi bude líto vyhozených peněz a raději si počkám až to vyjde na DVD. Navíc jsem naprosto alergický na filmy na pokračování. Bohužel se z toho stává docela móda (Kill Bill, Matrix).
  5. Auta
    Auta (2006)
    9
    Samozřejmě, že si uvědomuji, že nesleduji co do příběhu nějaké originální dílo. A že jsem většinu už viděl stokrát. Ale čert to vem! Prostě jsem se po dvě hodiny nechal unášet v moři emocí a tak to mám rád. Chvíli jsem cítil radost, chvíli smutek, díky určitému retro stylu i nostalgii. A když si Blesk s Porsche vyjedou na projížďku za město, tak (ano přiznám se) ani jedno oko nezůstalo suché. Pochopitelně na konci nechybí i nějaké to poučení, a tak můžeme být spokojeni úplně všichni.
  6. Tsotsi
    Tsotsi (2005)
    4
    Páni akademici zase jednou chtěli ukázat, že to nejsou jen staří páprdové, kteří dají sošku jen filmu s hlavním hrdinou bojujícím se zákeřnou chorobou. Jenže si pro to vždycky vyberou film nepříliš vhodný (vzpomeňmě na Oscarovou sklizeň Gladiátora). Toto je prostě další ze snímků, kde se "zlý" gangster stává dobrým taťkou. Já takovým příběhům prostě nevěřím a to mi kazí celkový dojem z filmu. Ale režii, kameře a hereckým výkonům toho moc vytknout nemohu. Celou atmosféru navíc umocňuje solidní hudba
  7. Nepřirozený výběr
    Nepřirozený výběr (2005)
    4
    No nevím, nevím. Viděl jsem asi prvních 7 dílů a nemohu říci, že by mne tento seriál nečím zaujal. Abych řekl pravdu, tak jsem ani pořádně nepochopil o co tam vlastně jde. Možná je to dáno i velmi pomalým vyprávěním, kdy se během jednoho dílu prakticky nic nestane a když nějaký vynecháte tak vůbec nemusíte mít strach, že byste pak nevěděli vo co gou. V tom mi to dokonce trochu připomínalo Jihoamerické telenovely. Navíc mne nebyl sympatický jediný herec. Vlastně, když o tom tak přimýšlím, tak nevím proč jsem tomu dal tolik hvězdiček.
  8. Superman se vrací
    Superman se vrací (2006)
    5.5
    Obrovské zklamání. Od Bryana Singera bych rozhodně čekal víc. První polovinu filmu jsem se naprosto nehorázně nudil. Pak začal film gradovat do určitého finále a dokázal mne alespoň částečně zaujmout. Navíc musím souhlasit s tím, že Superman snad ještě neměl po boku tak půvabnou Lois Laneovou. I Brandon Routh je celkem sympatický. Kevin Spacey se možná až moc snaží navázat na Lexe Luthora v podání Gena Hackmana a nejsem si jist zda je to ku prospěchu věci. Nicméně, i když mne toto dílko zklamalo, přesto si v kině nenechám ujít pokračování. Já doufám, že se tvůrci z některých chyb poučí a další Superman bude mít vše co má správný superhrdinský film mít.
  9. Občan pes
    Občan pes (2004)
    8.5
    Občan pes by si asi zasloužil vyšší hodnocení. V rámci letošního MFFKV byl jedním z vrcholů celého ročníku, i když jsem ho viděl hned první den. Někdy si člověk skutečně řiká, kam ti Thajci na ty nápady chodí. Tento film z hlavy asi ještě dlouho nedostanu. Film o prstu v sardinkách, o dívce čtoucí nesrozumitelnou knihu, o hoře s plastu, o mrtvém taxikáři. Objevuje se tu spousta originálních naprosto bizardních nápadů a je to ještě sakra dobře natočené. Tak proč nedám 5*? Protože mne zkrátka ke konci už štval každý pohled na jakýkoukoliv plastovou lahev a že jich tam bylo požehnaně. Proto dávám jen 4* a jestli s tím nesouhlasíte, tak vám narostou ocasy.
  10. Děkujeme, že kouříte
    Děkujeme, že kouříte (2005)
    9.5
    Musím říci, že jsem se výborně bavil od začátku až do konce. A můžu vám garantovat, že se budete bavit taky ať už koříte nebo ne. Tak brilantní satiru jsem už dlouho neviděl. Když se tu navíc objevil můj oblíbený William H. Macy v roli slizkého senátora, tak to mne tento film už musel dostat. Výborný Aaron Eckhart dokáže přesvědčit o prospěšnosti tabákového průmyslu úplně každého (tedy kromě jednoho senátora). Rozhodně se budu těšit na to s čím Jason Reitman přijde příště. Snad jedině škoda tlaku ze strany Toma Cruise, díky kterému musely být vystřiženy některé odvážnější scény s Katie Holmesovou. Je to fakt kočka.
  11. Armageddon
    Armageddon (1998)
    3
    Nesnáším několik věcí. Za prvé: přehnaný patriotismus. Za druhé: Nadlidské Američany, kteří letí vyvrtat díru do asteroidu. Za třetí: vrtaře v pohodě zvládající obsluhu kosmické lodi. Za čtvrté: Michaela Baye. Sakra proč já na ten film vůbec lez!
  12. Dragon Ball Z
    Dragon Ball Z (1989)
    9.5
    Možná jsem trochu zaujatý a ta poslední hvězdička je tam spíše z nostalgie. Ale to nic nemění na tom, že jsem se i při Zetku báječně bavil. Hrdinové trochu zestárli a s nimi možná i cíloví diváci. Seriál je o něco krvavější, možná o něco méně humoru a více dlouhých i mnohadílných soubojů. Možná jsou někdy trochu zbytečně protahované, ale z většiny postav vyzařuje takové charisma, které se nejvíce projeví právě při soubojích, že to je skutečně jen drobná vada na kráse. Vegeta je zkrátka bůh.
  13. Svatby jako řemen
    Svatby jako řemen (2006)
    4
    Po celou dobu filmu jsem se nemohl zbavit dojmu, že sleduji nějaký amatérský pokus o film z dílny party nadšenců. Příběh o třech svatbách, jedné stupidnější než druhé. Takový ten film, kdy už za hodinu ani přesně nebudete vědět jakým způsobem byste ho měli v komentáři zhodnotit. Jenže já to nepíšu po hodině, ale po třech měsících. Někdy mi bylo za hlavní hrdiny až trapně. Tvůrci se ani netajili tím, že se mnohdy jelo více či méně bez scénáře, což by nemusel být až takový problém, ale chce to notnou dávku umění improvizace. Ta bohužel zdejším hercům zcela chybí. Při jejich trojčení například po tenisovém kurtu jsem musel zavírat oči. Musím ještě podotknout, že mi bylo úplně jedno kdo vyhraje soutěž o nejoriginálnější svatbu, protože všechny páry mi byly krajně nesympatické.
  14. A.I. Umělá inteligence
    A.I. Umělá inteligence (2001)
    8
    Tak tohle snad už ani nebylo citové vydírání, to byla citová vražda! Já když mám slabou chvilku, tak se nechám vydírat rád a tak se mi to vlastně docela líbilo. Jsem si sice naprosto jist, že Kubrick by měl mnoho připomínek, ale zároveň si myslím, že je vůči Spielbergovi nefér, když mu neustále předhazujeme, že to natočil moc "nekubrickovsky". Není to prostě (bohužel) film Stanleyho Kubricka, ale je to film Stevena Spielberga. A Steven má jednoduše právo si film udělat po svém.