Ryashi

Vojtěch Kortus
39

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    10
    Petera jsme zatím znali jako režiséra hororů, ale jednou cestoval vlakem a za jednu jedinou cestu dokázal nemyslitelné - přečetk celou první knihu Pána prstenů. A hnedka se rozhodl, že trilogii zfilmuje. A udělal asi největší krok ve svém životě a jeden z největších kroků v historii filmografie. Pán prstenů je po Kmotrovi asi nejznámější a "nejblockbusterovější" trilogie všech dob. Peter s Fran a s Philipou vytvořili mistrovský scénář pro mistrovské dílo. Jeden ze tří Oscarových rekordmanů je film, který stál milióny a viděl miliardy. Díky bohu, že existuje perfektní kniha J. R. R. Tolkiena, kterou mohl Pete nezapomenutelně zpracovat. Shore mě stále ohromoval svou geniální, malebnou a kouzelnou hudbou, kterou si mne podmanil, již dříve. Úžasné výkony všech herců nevyjímaje Serkise a McKellena. Díky mockrát za krásné dětství a krásný život. OBLÍBENÉ POSTAVY: Glum, Gimli, Gandalf, Frodo.
    Vetřelci
    Vetřelci (1986)
    10
    bodů) RolandBones Jedno z nejzásadnějších děl Sci-Fi/Hororové tvorby je stále v plné síle i téměř po čtvrt století.Žádné další pokračování se už nedokázalo srovnat s tímto filmem.Skvělé,ano skvělé.A hlavně nezapomenutelné.To je ten film z kterého jsem měl jako malé dítě noční můry,přesto jsem ho sledoval s nezdolnou pravidelností.Povinost pro každého fanouška Sci-Fi
    Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    10
    [ THE BEST RIDLEY SCOTT ].Vzácný dílo,které vzniklo daleko před TERMINÁTOREM,nebo MATRIXEM a Scottova geniální režie se přiblížila do dnešní Sci-Fi doby,ikdyž mu chyběly velké peníze i zkušenosti,přesto dokázal vytvořit tísnivě mrazivý strach zákrytu neviditelnosti v geniálně sofistikované imerzi s perfektními efekty.VETŘELEC je důmyslně propracovaný snímek do nejmenšího detailu.V roce 1979 spadla mince na velmi dobrou stranu pro Scotta - VETŘELEC se stal nesmazatelnou stopou ve Sci-Fi žánru,kterou budeme neustále obdivovat a donekonečna nás bude uchvacovat.Prvotina dokonalé (xenoform) ságy a taky nejdumyslnější,nejdynamičtější a nejpropracovanější ze všech.VETŘELEC má dokonale vybudovanou ATMOSFÉRU v šíleném vesmírném tichu s tučně zapsaným písmem ve světové kinematografii.
    Poslední lovec čarodějnic
    Poslední lovec čarodějnic (2015)
    7.5
    Jak se zdá, na zemi v utajení nežijí jenom upíři, ale dokonce i čarodějnice a nějaký Kaulder s nesmrtelností Highlandera je likviduje stejně bravurně jako Blade upíry. A to je asi tak vše na celém tomto snímku. Je podobnost námětu se zmíněným Bladem čistě náhodná? Efektový popkornový fantasy příběh tedy nemá čím překvapit. I ta čarodějnice jakoby byla vystřižená ze snímku ´Vikingové´ s A. Banderasem, ale v tomto případě snad lze přimhouřit oko. Upíři jsou také v každém snímku stejní, což má svoji logiku. Děj příběhu se veze ve své jednoduchosti, což není na škodu. Snímek plný speciálních pixelových efektů ani složitější mít nemůže, neboť by se vtom málokdo vyznal. Byť snímek nepředstavuje nic převratného, neznamená to, že by byl nějak špatný. Naopak. A upírů už bylo taky dost, tak proč je nenahradit pro změnu třeba čarodějnicemi.
    Husí kůže
    Husí kůže (2015)
    7.5
    Rozhodně bych tento film nepovažoval za horor, nýbrž za úsměvnou fantasy pohádku s prvky komedie. Námětově to není vůbec zlé, ovšem zpracování kapánek pokulhává a celý příběh má mezery v ději. Špatný film to není, ale žánrová pecka z toho taky nebude. Taková příjemná jednohubka na jedno podívání, která neurazí, ani nenadchne. O to víc překvapí slušným vizuálem v podobě efektů. J. Black mi do role zatuchlého tatíka moc neseděl, což už moc nemění kvalitu filmu, který je založen hlavně na digitalizaci monster.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci