Robert Neville

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Já, padouch 2
    Já, padouch 2 (2013)
    9
    This is awesome. Tohle je přesně ten druh animovaného filmu, u kterého se dospělí pobaví více než děti. Naprosto dokonalý tah už v prvním díle, bylo vytvoření mimoňů, kteří ve druhém díle bodují a řádí ještě mnohem více, než v prvním díle. Gru se staví na stranu dobra a přitom se pere se svou začínající náklonností k nové ženě v jeho životě. Mimoni si opět dělají co chtějí a dělají to velmi dobře :).
  2. Pot a krev
    Pot a krev (2013)
    10
    Bravo. Film prošpikovaný černým humorem od úvodních až po závěrečné titulky. Neuvěřitelná jízda pravdivého příběhu, kterému nebude chtít uvěřit ani po shlédnutí bonusů. Příběh tří kulturistů, kteří se rozhodli potvrdit pravidlo, že většina z nich má místo mozku houbu :). Na celém příběhu je nejvtipnější to, že nebýt kiksu jednoho z nich, vše by jim díky neuvěřitelnosti výslechu poškozeného prošlo.
  3. Elysium
    Elysium (2013)
    8
    Snímek, u kterého jsem často slýchával srovnávání s Oblivion, se filmu s Tomem Cruisem v hlavní roli vyloženě nevyrovná, ale velmi solidně mu šlape na paty. Elysium překvapí neskutečně působivým vizuálem, který doplňuje nádherná hudba. Divák je vtažen do světa, který tak trochu připomíná současný svět, kdy se střetává bohatství s chudobou a nadbytek s nedostatkem.
  4. RoboCop
    RoboCop (1987)
    8.5
    Jeden z nejikoničtějších snímků minulého století. Famózní podání a úžasná naivita padouchů i hlavního hrdiny je podána stylem, který nejen, že potěší, ale dokonce nadchne. Necenzurovaná verze zvedá snímek ještě o třídu výš. K Robocopovi prostě patří létající paže a hektolitry krve, doplněné nezapomenutelnými hláškami. Policista, který se stane plechovým strážcem pořádku a i přes vymazanou paměť se vrhá do honby za pomstou. Skvělé, vtipné, báječné.
  5. Kontrakt
    Kontrakt (2006)
    5.5
    U Morgana Freemana jsem si zvykl, že se poslední dobou účastní jen zajímavých projektů, které většinou mají co nabídnout. Bohužel The Contract se tak trochu vymkl a ani spolupráce s Johnem Cusackem nezařídila, aby film nečím vynikl, či jakýmkoliv okamžikem uvízl v paměti. Banda vytrénovaných vojáků pronásleduje v lese amatéry na výletě a v podstatě se celou dobu chová více amatérsky než zhulená veverka v centru města. Film není ani tak vyloženě špatný, jako spíše nezajímavý, což je škoda, protože herecké obsazení slibovalo opak.
  6. Parchanti
    Parchanti (2010)
    7
    Příjemné osvěžení nudného týdenního večera a výborná náhražka čehokoliv, co kdykoliv dávají na Nově. "Malý A-Team", který svého velkého "bratra" připomíná nejen stylem, ale i vtipem. Jen konec je bohužel tak akční, až kvůli tomu film spadne o pár stupínků níže, než by si zasloužil. I tak si v hlavě po skončení uchováte několik nezapomenutelných scén, kvůli kterým stojí za to se pohodlně uvelebit v křesle, otevřít colu a vyrobit dostatek popcornu...
  7. Resident Evil: Afterlife 3D
    Resident Evil: Afterlife 3D (2010)
    2
    Anderson si zaslouží alespoň jeden potlesk za akční scénu ve vězeňských sprchách - málokdy se totiž vidí akční scéna se stopáží 20 vteřin na ploše zhruba 10ti minut, během kterých si klidně skočíte na záchod, uděláte kafe, najíte se a poklábosíte s přítelkyní po telefonu. Pokud tuhle variaci na důchodce v parku překousnete a zůstanete až do konce, doporučuji mít po ruce papír, tužku a láhev Jamesona, protože jinak vás překombinovaný konec přetáhne Millou po zádech. Po výborné trojce se Resident válí v bahně a hledá zbytky své důstojnosti.
  8. Účastníci zájezdu
    Účastníci zájezdu (2006)
    3
    Něco tak zoufale trapného člověk jen tak nevidí (pokud se zrovna nedívá na zasedání vlády). Výkon herců je v podstatě nulový, což bohužel pramení i z děsného scénáře, který se snaží zachránit obnaženými scénami. 113 minut je na tenhle film prostě moc. Už proto, že je poskládán z několika příběhů a nemá žádný ucelený děj, kterým by příběh táhl až k závěrečným titulkům. Pár dobrých vtipů (dva) to bohužel nezachrání a ubohost tohoto díla potvrzuje fakt, že největší herecký výkon předvedla Jitka Kocurová v roli Pamely a to paradoxně jen díky tomu, že hrát neumí a tudíž se chovala stejně jako ve svém občanském životě.
  9. Red
    Red (2008)
    6.5
    Snímek balancuje na hraně psychologického dramatu a filmu o pomstě. Žádný zdlouhavý úvod nečekejte, do děje budete vtaženi okamžitě po začátku a poměrně nevybíravým způsobem. Filmu to ovšem dodává správný nádech sklíčenosti a souznění s hlavním hrdinou. Po nastartovaném začátku trochu zamrzí lehké brždění děje nutnými dialogy (připomenete si horskou dráhu a čekání na vrchol), což ovšem výslednou kvalitu snímku rozhodně nesnižuje. Poutavý příběh člověka a psa, který vám přinese nový náhled na jejich vzájemné přátelství a úctu, vedoucí mnohdy až za hrob.
  10. Sex ve městě 2
    Sex ve městě 2 (2010)
    0.5
    Upřímně musím říct, že i jako osoba mužského pohlaví, jsem pár dílů tohoto seriálu viděl a u některých se i příjemně pobavil. Humor byl vcelku svižný a trefný a životní lapálie hlavních hrdinek byly prezentovány jako různá životní a vztahová témata. Bohužel už první film, do kterého se seriál přerodil, byl nudná katastrofa, která se dílem druhým ještě zhoršila. Příběh se zrodil asi v době menopauzy scénáristy a hlavní hrdinky zvládnou urazit během 146!!! minut celý arabský svět. Autorům by někdo měl vrazit jejich scenáristické pero tam, kam se neodváží ani lékař, protože evidentně netuší, kdy přestat. Osobně si myslím, že mnohem zábavnější než návštěva Sexu ve městě, je našťouchat křečka fialovým fixem do krabičky od Tic Tacu. Jeden americký kritik napsal, že „filmy jako tento jsou důvod, proč nás teroristé nenávidí“. A po shlédnutí tohoto snímku se nedá než souhlasit.
  11. MacGruber
    MacGruber (2010)
    3.5
    Na první pohled komediální vzpomínka na legendární seriál MacGyver s Richard Dean Andersonem v hlavní roli. Na druhý pohled parazitující "akční komedie", u které doufáte, že se v jednu chvíli zlomí a začnete se královsky bavit...ano a ne. Ano, zlomí se a ne, nebudete se bavit, pokud tedy neholdujete fekálnímu humoru ve stylu teenagerovských komedií (příkladem budiž To je Sparta!!!). Netvrdím, že místy se tvůrcům nepovedl podařený vtípek, ale k tomu, abyste se u tohoto snímku pobavili, potřebujete pár kilogramů konopí a bednu tvrdé whisky.
  12. Poldové
    Poldové (2010)
    8
    Režisér Kevin Smith se postavil k pásu. Vyloženě nezklamal, ale je potřeba se od oprostit od faktu, že to není Smith. Pokud to dokážete, dostanete příjemný počin, který oprášil zašlý žánr buddy-movie a vnesl do jeho řad opět trochu svěží závan a zkrátí čekání na stále jen slibované třetí Mizery.
  13. Zrádce
    Zrádce (2008)
    8
    Napínavý thriller, který se zabývá momentálně velmi ožehavým tématem. Zaujmou především slušné herecké výkony a film tak lehce sráží jen jeho předvídatelnost a spojitost s jinými filmy. Předem daný (a tak opravdu lehce očekávaný) děj je dostatečně vyvážený napětím, které sází především na hlavního hrdinu, jenž se potácí mezi dvěma světy a musí se rozhodnout, zda zradí svou zemi, či víru.
  14. Ženy v pokušení
    Ženy v pokušení (2010)
    4
    Má cenu komentovat mix Sexu ve městě a Kameňáku? ... Upřímně nemá. Ženy budou jásat a nadšeně budou o filmu štěbetat ještě hodiny po skončení. Ty méně šťastné osoby mužského pohlaví, které budou donuceny na film zavítat, budou v kině předstírat nadšení za vidinou večerní sexuální aktivity a obracet svou víru v Boha, aby seslal potopu...
  15. Prokletý ostrov
    Prokletý ostrov (2010)
    9
    Poměrně pomalý a trochu nudnější začátek se zničehonic zvrhne v naprosto geniální a dech beroucí jízdu, při které budete jen zírat s otevřenou pusou a po skončení filmu si klást otázku, zda nepočkat na další promítání. Velmi zdařilý snímek, kterým Scorsese opět prokázal své režisérské kvality a potvrdil tím, že patří v současné době mezi špičku. Rozhodně doporučuji se nejen na film podívat, ale zařadit ho i do své trvalé videosbírky.
  16. Stalo se
    Stalo se (2008)
    5
    Tvůrci film popisují jako paranoidní thriller s neočekávanými zvraty, temnou atmosférou a bůhví čím vším ještě. Nejtemnější na celém filmu byly asi titulky. Ale ty už člověk moc nevnímal, protože pokud nespal, věnoval se v době titulků mnohem užitečnějším činnostem, např. si hrál s nabitou pistolí. Snímek postrádá jakoukoliv stránku paranoidního thrilleru, za který se označuje a svým napětím a zpracováním ho lze přirovnat k filmové tvorbě televize Nova.
  17. Stmívání
    Stmívání (2008)
    3
    Chvíli jsem uvažoval, zda opravdu má cenu mučit klávesnici při psaní komentáře zrovna k tomuto romantickému fantasy thrilleru (už to samo o sobě dokáže vyděsit). Už v polovině filmu jsem měl pocit, že nebudu ta správná kategorie, na kterou je film cílen...musel bych odečíst od svého věku 13 let a prodělat změnu pohlaví. Film nemá děj a bohužel mu chybí i herci (nic na tom nemění fakt, že hlavní hrdina způsobuje u 13ti letých slečen první zkušenosti s orgasmem, to u mě způsobuje film Seventens 28 taky, ale není v kinech a nehraje si na příběh). Po shlédnutí se u mě dostavila touha se pořádně vyzvracet, bohužel záchod již okupoval pes, který tam šel tiše skonat po prvních 15 minutách. Tvůrci evidentně knižní předlohu nečetli, dokonce si myslím, že neviděli ani obal a pokud ano, tak asi jen zkrácené komiksové vydání na jednu stranu. Vysoké hodnocení dávám jen proto, že u filmu se mladé dívky naučí nosit si sebou vždy a všude náhradní spodní prádlo, což se jim v pozdějším věku může hodit.
  18. Čepel smrti
    Čepel smrti (2010)
    0.5
    Tak nevím, jestli je to jen špatný vtip, nebo to tvůrci mysleli vážně a opravdu chtějí za tento film platit. Po shlédnutí jsem chvíli uvažoval o vymáhání finančního odškodnění za újmu na duševním zdraví. Tenhle počin by snad dokázal urazit i nedělní vydání Blesku. Ukázka toho, jak rozhodně nemá vypadat žádný film a to ani amatérský. Tvůrci by si měli koupit lepší telefon, protože ten, na který natáčeli, pamatuje počátky 20. století. Jelikož zde není hodnocení 0%, tak mi nezbývá, než se omluvit filmovému světu, spráskat se bičem , odříkat pár otčenášů a tomuto dílu dát o stupínek lepší hodnocení, než si zaslouží (i ta nula je víc, než dost).
  19. Šejk (2010)
    0.5
    Je fajn vedět, že koncesionářské poplatky jsou využity takto "smysluplně". Rozhodně se tímto filmem nesmyslné poplatky zdůvodnily, nikdo jiný by totiž tuhle trapnost nefinancoval.
  20. Černý jestřáb sestřelen
    Černý jestřáb sestřelen (2001)
    10
    Má lásko, jsi silná a dokážeš zvládat život. Miluju tebe i děti. Prožívej dnešek i zítřek, každý den prožij naplno. Směj se a nikdy se nevzdávej, i když to bude těžké. A na závěr, má lásko, až půjdeš večer přikrýt děti, řekni jim, že je mám rád. A pak je za mě obejmi a dej jim za tátu pusu na dobrou noc.
    • Až se vrátím domů a lidi se mě budou ptát:
    • Proč? -
    • Protože by tomu nerozuměli. -
    • Nerozuměli by tomu, proč jsme to dělali. -
    • Nerozuměli by tomu, že jde o tvý kamarády. -
    • A tak to je. -
  21. Avatar
    Avatar (2009)
    6
    Lidé budou asi hodně překvapení, až si domů s nadšením přinesou blue-ray a budou se podivovat, co je to za hloupost. 2D v kombinaci s dabingem jim ukáže, co za jednoduchý film to vlastně obdivovali. Revoluční? Ano, to jistě je. Úžasná 3D grafika? Bez debat. Děj? Ubohý a zcela nesledovatelný. Avatar působí jako nejnovější Bentley s motorem z Octavie. Do města to dojede a na ukazování to stačí.
  22. Hanebný pancharti
    Hanebný pancharti (2009)
    6.5
    Osobně mám Tarantinův styl rád. Na jeho vějičku jsem se chytil už filmem Pulp Fiction a v podstatě více či méně jsem byl od té doby vždy spokojen. Inglourious Basterds mě ovšem překvapilo...už v polovině filmu jsem v podstatě usínal a od totálního zhroucení se do ARM spánku mě uchránilo jen nahé tělo opačného pohlaví, které se na pohovce válelo vedle mě. Inglourious Basterds je pro mě osobně trochu zklamáním, i když ne tak velkým, abych nedocenil jistou dávku originality a brutality, která dostává v rukou Tarantina nový a osobitý rozměr.
  23. 12 kol
    12 kol (2009)
    6.5
    Po zdařilém The Marine se John Cena pouští opět do boje se zhýralým lumpem. 12 Rounds je příjemnou vzpomínkou pro ty, kteří se každý den modlí u plakátů série Die Hard (a obzvláště třetího dílu). Vadou na kráse je jen přemíra snahy tvůrců o gradování děje, která je nejvíce patrná s blížícím se závěrem, kde už bude mnohému připadat, že toho cukru je v tom čaji už trochu moc a již zmíněné parazitování na Die Hard 3 (které je dotaženo k takové dokonalosti, jako běh v Pobřežní hlídce). I přes to má ovšem 12 Rounds své kouzlo pro všechny, kteří každý měsíc okupují matriky ve snaze změnit si jméno na John McClane a tomu zbytku dokáže rozhodně zpříjemnit kterékoliv odpoledne v týdnu.
  24. Bratrstvo neohrožených
    Bratrstvo neohrožených (2001)
    9
    Produkce HBO opět potvrdila, že z jejich stáje přichází jen kvalitní počiny. Výborně napsané postavy, vypracované kulisy a vypiplaná hudba dělá z Bratrstva neohrožených silnou podívanou, od které se jen těžko budete odtrhávat.