Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
8 143
32. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Poslední závod
    Poslední závod (2022)
    7
    Zpočátku mi připadalo, že se jenom dnešní herci oblékli do napodobenin dobových svetrů a potácejíce se na dřevěných prkýnkách si mysleli, že hrají historii. Může za to ta soudobá mluva. "Děkuju móóóc... jsem vegetarián ... nic se neděje ... máš na to, jeď, makej..." Když chce být režisér echt autentický, tohle by mu nemělo unikat. Ale pak jsem se do děje ponořila a zima je mi ještě teď. Nakonec je to docela dobrý hraný dokument o tom, jak jeden posedlý blázen přišel zbytečně o život a druhý taky.
    REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    10
    Navzdory syrovosti, drastičnosti a bolestivé svíravosti je film velmi poutavý a opravdu nádherný. Akorát na sledování musí být divák připraven. Leonardo je prostě PAN herec a trikové scény tak dokonale dotvářejí jeho herectví, že po skončení filmu jsem jen těžko rozpohybovávala své zkamenělé tělo. Kolik hrůz je schopen jeden člověk unést a vydržet... a proč to muselo být... Špičkový film s drtivým dopadem.
    Klub odložených žen
    Klub odložených žen (1996)
    7
    No já nevím... ale tahle taškařice je až příliš uječená a překotně prvoplánová, než abych se opravdu bavila bez pocitu trapnosti. Starší film "Od devíti do pěti" je o mnohem vkusnější formě pomsty. Ale i tak, sranda to je. Ovšem, dámy, co se na to díváte a máte stejný problém... nenechte se zmást. Jsou i jiné, daleko efektivnější způsoby, jak vyhrát nad manželovou druhou mízou. :)
    Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    5
    S každým dalším dílem se odstup prodlužuje. Dvojka přišla po dvou letech, trojka po třech, čtverka po šesti, pětka po devíti a tato šestka po dvanácti letech. S odchodem režiséra Dušana Kleina se už asi dalšího dílu nedočkáme, což je patrně jen dobře, protože s básníky to jde z kopce. Pětapadesátiletý taťka si romanticky nabalí čtyřicítku a my máme plesat. Všechno je to tu takové tendenční. Vaření, tatínkovo kolo, strejdové, úžasné fotky, co mají viset minimálně v prestižní galerii... Tohle už nemá s autenticitou prvních dílů nic společného. Bohužel.
    Jak básníci neztrácejí naději
    Jak básníci neztrácejí naději (2004)
    6
    Pátý díl ze života Štěpána Šafránka už je poněkud nastavovaný a křečovitý. Ze Štěpánka je doktor po čtyřicítce, který včas nesebral odvahu k založení rodiny. A logicky, jeho vztah s Ute je vyvanulý. A opět logicky, východisko hledá v novém vztahu s mladou holkou. Ne, tohle už není hezký příběh.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3