Profilový obrázek

Vall.I

52

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihočeský, Česká republika



    Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic
    Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022)
    8
    Zajímavé ohlédnutí za ságou Harryho Pottra. Z rozhovorů například s Danielem Radcliffem, Rupertem Grintem nebo také s Emmou Watson zjistíte vtipné a někdy i smutné příběhy jak z natáčení, ale také z životů samotných herců ze kterých se za tu dobu staly ikony filmového průmyslu. Mimo to je také v dokumentu ukázáno, jak náročné bylo natáčení některých pasáží filmu kvůli použití různých složitých efektů.
    Mnichov: Na prahu války
    Mnichov: Na prahu války (2021)
    6.5
    Film jako takový není špatný. Napínavý a dramatický děj je až do samotného konce (je jasné, že kdo zná výsledek Mnichovské dohody, tak už dopředu ví, jak celý příběh nakonec dopadne). Na druhou stranu jsem nenašel jako občan Československého národa pochopení, proč má někdo snahu očistit Anglii od zrady v podobě Mnichovské dohody, když jsou dějiny jasně dané. Ač chápu, že se mír někdy neobejde bez určitých obětí, tak je úsměvné, že jejich vytoužený mír mezi Německém, Anglii a také Francii dlouho nevydržel a nakonec se i tyto země staly obětí nacistického řádění.
    Matka versus android
    Matka versus android (2021)
    7.5
    Ukázka toho, že i za málo peněz se dá udělat docela slušný film. A i když nemá nějak inovativní příběh, tak je poutavý a dramatický od začátku až do konce, především díky hereckému výkonu Chloë Grace Moretz. Samotný závěr filmu je dobře propracovaný a zanechá ve vás rozporuplné emoce.
    Spider-Man: Bez domova
    Spider-Man: Bez domova (2021)
    8
    Zajímavé spojení dříve natočených dílů. Vidět několik Peteru Parkeru (Tom Holland, Tobey Maguire, Andrew Russell Garfield) pohromadě je zajímavá podívaná. Celkově mě tento snímek hodně baví, ať už kvůli Tomu Hollandovi nebo také za dobře investované peníze od Marvel Studios do špičkových efektů. Škoda snad jen závěrečného sentimentálního rozloučení, které jak víme patří k americkému filmu, ale k mému údivu, jsem nikde nezahlédl americkou vlajku.
    Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    8
    Ukázka až děsivé propagandy nacismu, ale o to příjemnější je poté prozření Joja, když jeho matka začne ukrývat v jejich domě mladou židovskou dívku. Výborné skloubení dramatu a komedie se skvělým hereckým obsazením.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+7