Profilový obrázek

Marcos22

Marek Řeháček
994

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Příbram, Česká republika



    Gump – jsme dvojka
    Gump – jsme dvojka (2024)
    10
    Výjimečný český zvířecí rodinný film světové úrovně s cílovou skupinou maminky s dětmi ve věku 7 - 10 let. Právě v této kategorii je nejnovější počin F. A. Brabce světovým kinematografickým úkazem, minimálně na poli hraného filmu. Zážitek, který může tuzemský divák zažívat v průběhu Velikonoc roku 2024, je naprosto jedinečný a neopakovatelný. Městské kinosály po celé ČR jsou doslova narvané k prasknutí, plné těch nejmenších ratolestí se svými maminkami vřeštících radostí a smíchem u nahaté Ríšovo zadnice, při snaze ukrýt Gumpa do nůše či ruksaku či při komických eskapádách antihrdiny Štěpána Kozuba v roli Křiváka. Tyto a další zábavné scény jsou obaleny velmi silným příběhem, který má daleko větší přesah, než který bychom u obdobného snímku očekávali. Hlavními tématy zde totiž jsou cesta přes duhový most a vážná poranění, ať již ta lidská či zvířecí. S touto látkou se zde pracuje velmi citlivě, nenásilně a edukativně, a zároveň zde není patrná jakákoli snaha diváka emočně vydírat, což je obrovský benefit celkového vyznění snímku. Pejsek Gump je největší tuzemskou filmovou ikonou poslední dekády, čehož si jsou tvůrci plně vědomi a daří se jim naservírovat divákovi další nálož ohromně sympatických zvířecích hrdinů, fenku Kytičku, pejska Juliána, prasátko Prince či poníka Tomorrow. Snímek oplývá obrovskou dávkou srdečnosti, empatie, láskyplnosti, přátelskosti a toho nejniternějšího a nejupřímnějšího vztahu ke čtyřnohým miláčkům. Gump - jsme dvojka je ve své kategorii mistrovským "feeling good" dílem, které nám může závidět celý svět. Jedno velké doporučení a plné bodové hodnocení. 💯 (29.03.2024, Kino Příbram)
    Nejhvězdnější noc popu
    Nejhvězdnější noc popu (2024)
    9
    Strhující hudební dokument, pojednávající o vzniku charitativní americké písně We Are the World, zacílené na podporu boje proti hladomoru v Africe. Unikátní projekt, ve kterém se 28. ledna 1985 sešla padesátka nejzářivějších amerických umělců při příležitosti 12. ročníku American Music Awards, a přes noc stvořila dle britského vzoru Do They Know It´s Christmas mladšího, melodičtějšího a celosvětově uznávanějšího bratříčka. Nejhvězdnější nocí popu diváka provází americký zpěvák Lionel Richie a činí tak s ohromnou úctou jednak k samotné myšlence, stvořené Bobem Geldofem a iniciované Harry Belafontem, tak k umělcům, kteří se do projektu zapojili, mezi nimiž nechyběl ani Dan Aykroyd čerstvě dotočivší Krotitele duchů. Režiséru Bao Nguyenovi se daří prostřednictvím postupného chronologického vyprávění přenést na diváka tu ohromnou dávku energie, kterou do vzniku písně jednotliví zpěváci vložili, a zároveň ukázat jak moc pro ně bylo téma podpory hladovějícím aktuální a důležité. Nejhvězdnější noc popu je nádherným lidským hudebním dokumentem, které nastavuje zrcadlo společnosti a zachycuje nezapomenutelnou a velmi milou emotivní scénu mezi Bobem Dylanem a Stevie Wonderem. Velká pecka! (29.01.2024)
    Lovci z konce světa
    Lovci z konce světa (2024)
    2
    Postapokaliptické zombie headshot sci-fi o snaze evolvovat lidskou rasu formou zdokonalení regenerace těla. Ústřední myšlenka snímku zní zajímavě, nicméně provedení samotné je naprosto tristní, a to od použitých vizuálních efektů, přes béčkové výkony herců až po totálně odbytý scénář. Lovci z konce světa představují pomyslné dno, kam až lze v daném žánru zajít. Doporučuji se tomuto filmu vyhnout velkým obloukem a svůj drahocenný čas věnovat nějakému kvalitnějšímu sci-fi fláku. (26.01.2024)
    Kuchyně
    Kuchyně (2023)
    6
    V pomalém tempu plynoucí futuristické vztahové slum drama, na režijní sesli debutujícího Daniela Kaluuyi, které je postavené na tématech rodičovství, dospívání a vyrovnání se s niternou ztrátou. Kuchyně je komornějším psychologickým filmem o lásce, přátelství a naději v lepší a šťastnější život, jejíž strůjcem jsme my sami. Největší slabinou snímku je chybějící emocionální propojení s divákem, což způsobí, že vám je osud hlavních protagonistů lhostejný a výrazně to tak ubírá na jeho výsledném vyznění. (19.01.2024)
    Maboroši: Továrna na iluze
    Maboroši: Továrna na iluze (2023)
    9
    Maboroši: Továrna na iluze je velice silnou a niternou osudovou fantasy romancí, která provede diváka velmi originálním způsobem láskyplným příběhem Masamuneho a Mitsumi. Film si po celou dobu stopáže velice poctivě a nenásilně připravuje půdu pro to, aby vás v samotném závěru emocionálně rozložil na prvočinitele. Režisérka, Mari Okada, skryla do svého druhého celovečerního snímku mnoho poselství, která na každého diváka, s ohledem na jeho vlastní minulost a životní zkušenost, dolehnou a zapůsobí odlišným způsobem. Jednu message však předá úplně všem, připomíná nám proč je život krásný, a co na něm tolik milujeme. Nádherný animovaný motivační snímek, který je velice zdařilou kombinací loňských filmů Suzume a Chlapec a volavka. Velké doporučení všem! (15.01.2024)

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+5

    Oblíbení tvůrci