Fingon

Karel Musil
16 886
12. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Rakousko



    Bitva na Neretvě
    Bitva na Neretvě (1969)
    8
    Zkusil jsem nejprve DVD vydání od Řiťky, ale téměř o polovinu zkrácený film kompletně předabovaný do angličtiny, po stranách ořezaný a s obrazovou kvalitou ohrané VHSky byl nekoukatelný. Snímek je naštěstí k dispozici i v plné délce, lepší obrazové kvalitě i s původním zvukem (a hudbou).
    Out 1: Noli me tangere
    Out 1: Noli me tangere (1971)
    6
    Out 1: Noli me tangere není jeden film, ale osm filmů o délce 70-104 minut (25fps). Ač téměř dvojnásobná délka oproti sestřihu Spectre, což znamená bohužel i větší množství vaty, dlouhá verze mi nelezla tolik na nervy, jako verze krátká (černobílé fotky předchozího děje nepřicházejí tak často). Původně jsem do toho šel proto, že mi nástřel děje připadal trochu jako Ecovo Foucoltovo kyvadlo, to jsem se ale hodně spálil...
    Anna Karenina
    Anna Karenina (1948)
    4
    Viděno na DVD ve zmrzačené délce 93 minut, snad se jedná o verzi již během původního uvedení určenou pro americký trh...
    Polissons et galipettes (deconstructed) (2010)
    6
    Původní verze Polissons et Galipettes je kouzelná, snad stále ještě pětihvězdičková záležitost (ale viděl jsem to už před víc jak dekádou na univerzitě). "Decontstructed" je hodně nepřesné označení tohoto audiovizuálního... díla. Ano, základem jsou původní krátké němé pornofilmy, které ale byly silně sestříhány, virážovány a podrobeny nejrůznějším zásahům videoartového ražení. Od převíjení záběrů tam a zpět (představte si nacisty z úvodních titulků Zítra vstanu a opařím se čajem), přes zpomalování a zrychlování určitých scén, jejich zoomování se přejde až ke kaleidoskopickému zobrazení, kdy se ze souložícího páru stává abstraktní cosi neustávající v pohybu, až se dostaneme do sfér odkazujících spíše na Decasii než na péčko. Hudební doprovod je elektronické techno přecházejcí v určitých sekvencích do tribálního ("voodoo") bubnování.
    Herbstmilch
    Herbstmilch (1988)
    6
    Snímek se odehrává před a během druhé světové války v Bavorsku. Dana Vávrová odehrála svou roli nejen v němčině, ale navíc rovnou v bavorském dialektu. Karel Heřmánek se objeví v několika scénách jako otec její postavy Anny (zněl mi předabovaně).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1