Profilový obrázek

Jana Květoňová

Jana Květoňová
7 011
40. TopUživatel

Knihovnice Uměleckoprůmyslového musea Praha, od 1. ledna 2017 v důchodu.

Středočeský, Praha-východ, Česká republika



    Přání k narozeninám
    Přání k narozeninám (2022)
    6
    Eva Holubová dobrá jako vždycky. Ale jinak celkem slabota! Gayové, módní téma dnešní doby, ztracená děcka, docela nepřehledná spousta různých postav, no taková běžná česká komedie, jaké se teď točí. Něco i vtipného, ale jinak scénář nic moc. Je to taková komedie, při které se dá třeba žehlit nebo luštit sudoku, ... Není to film, který by bylo potřeba sledovat s očima upnutýma na obrazovku. Kdepak jsou ty české komedie jako byla "Vesnička má středisková", "Na samotě u lesa", "Marečku, podejte mi pero", atd , atd., atd., atd. Ale zaujala mě ta rybí dodávka, která měla vzadu i ocasní ploutev! Koho to asi napadlo?! :-)
    Srdce na dlani
    Srdce na dlani (2022)
    7
    Nemám moc ráda ty romantické komedie, co chodí na Primě. No, spíš vůbec ne. Ale tohle se mi docela líbilo. Všichni herci hráli dobře a přirozeně, humor nebyl trapný, dala bych tomu pěkných sedm bodů z deseti. A nejlíp hráli ti baseti! Ani toto psí plemeno zrovna nepreferuji. Ale když jsou ti Váleček se Šalinou tak dobří herci, tak musím být spravedlivá! No ale je to zajímavé, jak ti tvůrci těchto komedií dokážou všechny spárovat. I ten vozíčkář si hned našel milou. Dokonce učitelku!! V životě to tak jednoduché tedy není. Bohužel!
    Valčík
    Valčík
    7
    Je to velmi zvláštní psychologický film, ale má svou hodnotu a hlavní představitelka Assunty Valeria Solarino je pěkná žena, která dobře hraje. Ovšem temperament Italů je tak výrazný, že přečíst vždy všechny titulky byl docela problém. Film plyne v rytmu valčíku, začíná v hotelu a v hotelu také končí. Mnoho liských příběhů, mnoho pravd, smutku, radosti i zklamání, tohle všechno se zde prolíná naprosto přirozené, z jedněch dveří do druhých. Nechybí tu žádné téma: fotbal, korupce, politika, láska, touha, beznaděj, tohle vše ja tady zastoupeno naprosto věrohodně a přirozeně. Tento film režiséra Salvatora Mairy s příjemnou hudbou Nicoly Campograndeho a kamerou Maurizia Calvesiho z roku 2007 byl poprvé představen na 64. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde po právu získal Zvláštní uznání Národního syndikátu filmových novinářů, a i jinde ve světě si vysloužil uznání za umělecký přínos. Celý film by se dal označit za vizuální tanec, i když je rovněž pár věcí, které by se mu daly vyčíst a proslov protřelého fotbalového bafuňáře byl dost náročný na pochopení.
    Jackie Brownová
    Jackie Brownová (1997)
    6
    Dva a půl hodiny nudy. Téma mě absolutně nezaujalo, milostná romance mezi černoškou a bělochem mě nedojala, podivné, že policie nepoznala, že černoška je vodí za nos a chce peníze pro sebe. Samuel L. Jackson mi byl nesympatický (byl to ovšem zločinec, tak proč by měl?!), Robert De Niro neměl moc příležitost se projevit. Pam Grier byl pěkná a hrála dobře, přirozeně. Za zmínku stojí ještě Bridget Fonda v roli Melanie ze známé herecké rodiny Fondů ( dědeček Henry Fonda, otec Peter Fonda, teta Jane Fonda,...) Celkově to ovšem tak zvaně nemělo šťávu. Hudba nevýrazná, že není třeba chtít si zapamatovat, kdo ji spáchal. A hláška, která mě poněkud zaujala, padla prakticky hned zkraje:
    Louis Gara (Robert De Niro) při pohledu na mrtvolu v kufru auta: „Kdo je to?”
    Ordell Robbie (Samuel L. Jackson): „To je Beaumont.”
    Louis Gara: „Kdo je Beaumont?”
    Ordell Robbie: „Zaměstnanec, kterého jsem musel propustit.”
    Ona
    Ona (2013)
    5
    Pro někoho to není ztracený večer, pro mě ano. Nejspíš to není film pro důchodce. Každopádně bych se takových "vztahů" nechtěla v životě dožít. Stačí mi ta současná umělá inteligence. Vždycky řvu do telefonu, že chci mluvit s živým člověkem!

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+15

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+45