Profilový obrázek

Sheldon

Ondra Slanina
16 059
13. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

www.realfilm.cz
Středočeský, Praha-východ, Česká republika



    Všichni dobří rodáci
    Všichni dobří rodáci (1968)
    10
    Všichni dobří rodáci jsou skutečným klenotem domácí kinematografie. Často se jim přisuzuje spíš politický význam a zapomíná se, že je to především brilantně natočený film s obecně dlouhodobě platnými pravdami. Nejvíc se mi na filmu líbí atmosféra moravské vesnice a kameramanem Kučerou nádherně zachycené střídaní ročních období. Krásný film. Opravdový český film.
    Kam orli nelétají
    Kam orli nelétají (1968)
    8
    Tenhle film jsem viděl v pubertě a přišel mi jako děsná kravina. Dnes po Tarantinových Hanebných panchartech, které válečný film pohřbilo někam mezi pokleslou zábavu k čtvrtlibráku se sýrem a pěti točeným pivům mě to ale docela bavilo. Válečný film to tedy moc není, spíš dobrodružný akčňák s vynikajícím Burtonem a Eastwoodem, kdy vlastně ještě šlapal do pedálů. Nenáročná zábava.
    Zoey's Extraordinary Playlist
    Zoey's Extraordinary Playlist (2020)
    8
    Příběh o střelené holce v podání mé oblíbenkyně Jane Levy, která občas upadne během dne do zvláštního stavu, kdy se kolem ní začnou ostatní postavy chovat jako v muzikále. Není to ale komedie. Táta hlavní hrdinky je v katatonickém stavu a díky tomu vidí i co se odehrává v jeho hlavě. Je to veselé i smutné, řeší se tam vztahy v práci i rodině. Je to samozřejmě ústřel, ale epizody mají střízlivou stopáž a pěkně to odsýpá.
    Halloween
    Halloween (2007)
    6.5
    Bezpochyby nejlepší film Roba Zombieho, který správně pochopil, že natáčet znovu atmosférický žánrový klenot nesvede. A tak na to šel jinak. Jeho Halloween je líčením vzestupu psychopata od raného dětství až do jeho dospělosti a překvapivě v momentě, kdy se z filmu stává v polovině slasher přestává fungovat. Úvodní čtyřicetiminutovka je ale nečekané překvapení.
    Skautův průvodce zombie apokalypsou
    Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015)
    7
    Střelená komedie, která by byla ráda Zombielandem, ale na ten přeci jen nemá. Přesto je to v subžánru zombie horrorové komedie zdařilá legrace. Jako skauta se mě samozřejmě trochu dotýká uathování si z mého dětství (nadsázka), ale je to sranda. Režisér Landon je horrorový nerd, napsal jich spoustu a bezesporu jich spoustu viděl.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+5