angelikap

Ivana Pintířová
72

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Mlčení
    Mlčení (2016)
    8
    Film, ze kterého se neodchází v klidu. nejde určitě jen o přemýšlení o křesťanství, ale o to, jak se svým přesvědčením. film se trefuje do povýšenecké sebejistoty pokud mám dojem, že moje přesvědčení dává odpověď na všechny životní otázky. Dává také nahlédnout do světa východu, o kterém možná máme jen mlhavé představy.
    Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Těžk o popsat slovy, tak silní vnitřní zážitek. Silný film, který ukazuje hrůzu války ale i obyčejnost hrdinství. Film, který si žádá přemýšlejícího diváka, který si příběh umí poskládat. Podstata výpovědi a poučení "netrčí", ale přesto jsou silné. jak lze dosáhnout Opravdu akční film, tím jak je "neakční". Když letadlo letí, tak letí - není tam prostě hned, když chce zaměřit nepřítele, tak to také není hned, když se prodírá někdo davem a běží po molu, které je dlouhé, tak běží, když se někdo topí, tak to také chvíli trvá. Chvílemi je tím napětí silné až k prasknutí. A přes veškerou hrůzu toho, co jsou lidé schopni způsobit, zaznívá i to, že když se spojí stovky malých činů, vznikne neuvěřitelné.
    Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    9.5
    Vtipné a při tom odstrašující, když se zatvrdne v jakékoliv škatulce. Neskutečně obyčejné a při tom absurdní situace. Výborné herecké obsazení a věrohodné výkony. Nesmrtelné věty o chybujících soudruzích, rozdílu mezi knedlíkem a nokem. Smích se mísí se slzami.
    Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    9.5
    Film, která se dá sledovat stále znova bez dechu, věrohodné herecké výkony podtrhuje i český dabing. Také dobrý příběh pro přípravu na vlastní smrt, všichni jsme tak trochu čekatelé na tuto nevyhnutelnou skutečnost. Nutí zamýšlet se i nad vinou, trestem, odpuštěním a pomstou.
    Tobruk
    Tobruk (2008)
    8.5
    Výborně ukázaná historie na lidském příběhu. Daleko silnější emoce díky té zdánlivé poklidnosti. Ukázka toho, že nejsou potřeba stále akční efekty, protože tíha života je někdy k neunesení a poušť je něco s čím naprosto nemáme zkušenost. Díky za takový počin, a zvládá ho i dospívající mládež.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci