Profilový obrázek

Speedyxxx

Petr Tichý
813

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Praha-východ, Česká republika



    Manželka a manžel
    Manželka a manžel (2017)
    9
    Popravdě jsem od fimlu moc neočekával. Ovšem musím uznat, že z tématu vytěžili tvůrci maximum. Možná i to, co si sami neumíme přiznat. Dostat na pár dní tělo svého partnera, zažít jeho každodenní probémy, poznat jak ho vidí vlastní děti, nebo dokonce i jak chutná sex z druhé strany?
    Národní třída
    Národní třída (2019)
    8
    Hodně povedené dílo. Přes všechny vulgarismy a jednoduchý příběh hodně vypovídá o naší době. Kdo má peníze, má moc a může cokoli. Kdo je nemá a žije si svůj malý život, musí "držet hubu a krok". Pokud vybočí, tak přes ní dostane.
    Kůže, kterou nosím
    Kůže, kterou nosím (2011)
    4
    Pokud bylo smyslem filmu vzbuzení emocí, tak se to povedlo. Jen nevím pořádně co jsem po shlédnutí cítil. Říci, že znechucení je nepřesné, i když se to popisu mých pocitů asi blíži nejvíc...
    Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    9.5
    Po zkušenostech s předchozímy snímky, jako byl Terminátor Salvation jsem k fimlu zpočátku přistupoval s velkou nedůvěrou. Ale od prvního okamžiku bylo zřejmé, že děj míři správným směrem. Skvěle navazuje na druhý díl jako samostatná časová linie. Opět musím ocenit vizuální efekty, kdy se trikařům podařilo skvěle oživit mladou Sáru, malého Johna i původního terminátora. Děj má spád, odzačátku diváka zadáhne do akčního příběhu plného nečekaných zvratů takovým způsobem, že fanoušek původních terminátorských příběhů film shlédne jedním dechem a ani si neuvědomí, že je konec. Nevěřil jsem, že je možné takto skvěle navázat na původní, více než 30 let starý příběh.
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    6.5
    Film si získal milióny skalních příznivců a patří mezi kultovní díla. Bohužel si získal také řadu odpůrců, mezi které se počítám i já. Filmu se jistě nedá upřít kvalitní příběh, spousta skvělých vizuálních efektů a perfektní sountrack. Z mého úhlu pohledu však platí, že méně je někdy více. Příběh je poněkud utahaný, velkou část ze 180 minut vlastně jen sledujete skupinku cestující krajinou. Ději proto chybí spád, chvílemi byl tedy vysloveně nudný a měl jsem co dělat, abych udržel pozornost nad spoustou rozvláčných dialogů. Inu někdo rád vdolky a jiný holky. Proto uznávám, že už jen pro ty spousty fasnoušků, které si získal patří do zlaté pokladnice, já si jej už bohužel nepustím...

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci