LiVentura

Daniel Chmelař
33

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Dým bramborové natě
    Dým bramborové natě (1976)
    9.5
    I když tolik tendenční téma, které nikterak nepřidává obecným pravdám dneška o včerejšku, přesto naprosto unikátní skvostné poetické vyprávění normalizačního dramatu muže lékaře, který opouští rodinu, aby se navrátil do kraje svého dětství a mládí a odvedl zde poslední odbornou službu svým spoluobčanům... Hrušínského nejlepší filmová role!!!
    Spalovač mrtvol
    Spalovač mrtvol (1968)
    7.5
    Určitě to není nejlepší filmová role pana Hrušínského, ale opanování role jeho herectvím, to je skvost. Asi málokdo by to zahrál takto přesvědčivě a uhrančivě. Záludná kamera je typická režisérovi a příběh velmi hluboký, i když dosti mělce podaný. Bavil jsem se a bavím se vždy, když to vidím..
    Smrt si říká Engelchen
    Smrt si říká Engelchen (1963)
    8
    Jeden z nejsilnějších příběhů o válce, který byl v našich končinách natočen! Hnusný zrůdný nacismus je zde ztělesněn důstojníkem Engelchenem, po kterém ve vzpomínkách pátrá těžce raněný voják z Odboje.. Jan Kačer podává nejpřesvědčivější výkon své kariéry.
    Pokus o vraždu
    Pokus o vraždu (1973)
    7.5
    Jedno z nejlepších představení K.H. před kamerou, i když v rámci celku nijak nevybočuje z tendenčnosti tehdejší doby, jeho představení několik málo let před smrtí je fascinující studnicí charakteru stárnoucího uznávaného lékaře, který je nahlodán šílenou situací, kdy mu někdo usiluje o život..

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci