karel-prouza

Karel Prouza
20

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    8
    Poměrně ojetá tématika rasismu, ale naprosto krásně,neotřele vyobrazená. Super herecké výkony, krásné vizuály i krásná výprava old-school Ameriky. Scénář na mne místy působí možná trochu prvoplánově, ale nepamatuju si, že bych za ty 2 hodiny filmu nějak ztratil pozornost nebo mne snad film nudil, velice dobrá srdcovka.
    Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    7.5
    Film pro opravdu zaryté fanoušky Quentina Tarantina co se budou tetelit blahem, protože jim Tarrantino servíruje všechno to co mají jeho fanoušci rádi, pěkná sprška dialogů, nabitá hudba 60.let, footfetišismus v plné parádě a mnoho dalšího. Film si určitě užijou i fandové 60.let. Jinak bych řekl, že pro klasického, mainstreamového diváka film moc není.
    Joker
    Joker (2019)
    9
    Blbě se na tomto filmu hledá něco, co by podkopávalo jeho kvality. Naprosto neotřelý snímek od kterého jsem zprvu neměl velká očekávání. Vizuálně naprostá jednička, originální prvky a přitom ten důstojný návrat ke kinematografii 70.let. O Joaquin Phoenixovi ani psát nechci, protože toho se každý už asi nabažil dost. Myslím, že letošní oscaři jsou poměrně předvídatelní.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci