Profilový obrázek

Svany

Miroslav Švancara
945

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Olomoucký, Prostějov, Česká republika



    Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    9
    Vyjímka potrvzuje pravidlo, a přesně to platí o těchto Strážcích. Od No Way Home je tohle nejlepší marvelovka, a jedna z nejlepších marvelovek v celém MCU. Od začátku až do konce je to skvělá audiovizuální, emoční a hlavně vtipná jízda která ne a ne zpomalit. High Evolutionary coby záporák je po tolika zpackaných pokusech doslova zjevení, a vždy když se na plátně objevil měl jsem takový nepopsatelný pocit nervozity. Vztah s postavami, který se buduje od prvního dílu se zde prohlubuje až na dno, a vy jenom trnete jak se jejich příběh uzavře. Hlavní postavou je po celou dobu Rocket a jeho záchrana, co je ale na jeho příběhu nejzajímavější je jeho backstory. Pro mě je zde ale hlavni postava Quill který ukázal důvod proč po takovou dobu vládnul galaxii, ale hlavně proč dokázal držet partu tak dlouho pohormadě. Vrcholem filmu je pak Quillův návrat domů na planetu zemi, který byl skvělím zakončením jak jeho příběhu, tak příběhu Strážců. Skvěla rozlučka Jamese Gunna
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    9.5
    Nastal čas na který se všichni fanoušci DC tolik těšili, a nutno podotknou že právem. V původní verzi mi strašně vadilo jak WB stačili na režiséry a udělali z temného, špinavého a brutálního světa hodně nepovedenou napodobeninu marvelu, která byla otřesná snad ve všem. Snyder Cut je ale o parník lepším filmem. At už hudbou, která skvěle vykresluje každéno člena (zejména soundtrack Wonder Woman je lepší než jsem čekal) Vyprávění příběhu členů Justice League je skvělé, a konečně má nějaký emociální gradaci a dopad, marvel se má v lecčem ještě hodně co učit. Celkově už se postavy nechovají jako postavičky a mají i nějaký charakter a osobnost (Batman,Aquaman,Flash,Cyborg,otec Cyborga) Musím přiznat že ze začátku mi trochu vadilo množství zpomalených záberů, ale to je prostě Snyderův styl. Když skončila halvní dějová linka, myslel jsem si že už nic lepšího nemůže přijít. No a přišlo. Epilog je přesně to co jsem potřeboval od DC vidět. Propojení přes Batmanovi vyze, a dialog s Jokerem je něco, u čeho jsem mněl husí kůži. Formát 4:3 je hodně nezvyklí, ale filmu skvěle sedne a sluší. Snyder Cut vykresluje svět DC, přesně takoví jaký je, a nemůžeme nic jiného než poděkovat že se do toho Zack Snyder pustil. Jenom mě mrzí představa, jak skvělá by byla snyderverse, kdyby ji mohl dodělat. Rozhodně má větší potenciál než Avengers, kteří skončili v Endgame. Pro mě zatím nejlepší film roku a nejlepší komiksovka po Temném Rytíři a Infinity War, a třeba se někdy dočkáme celé snydervesre.
    Enola Holmesová
    Enola Holmesová (2020)
    8
    Po oznámení jsem se na tento film dost těšil, a jsem rád že mě nezklamal. Děj se drží knižní předlohy, což je jenom dobře, protože kniha je skvělá. Millie Bobby Brown hraje škvěle, a v kombinaci s Henrym Cavillem zde tvoří skvělou kombinaci. Jedná se o skvělí film z jiného pohledu na svět Sherlocka Holmese, a klidně bych uvítal druhý díl.
    Tenet
    Tenet (2020)
    7.5
    Film skvěle vystihuje věta „nesnaže se to pochopit" Já osobně jsem se ztratil v půlce, a když už jsem si myslel že to začínám chápat, tak film přijde s něčím novým co vám vaše domněnky vyvrátí. Hodně věcí pochopíte až po druhé,třetí projekci, a já osobně se těším až ho uvidím znova. Prostě běžte do kina a nechte se vtáhnout do světa se skvěle promyšleným dějem.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+10

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+20