Grant Heslov

6.7

Články 3

George Clooney režíruje trable v americkém ráji
Filmy1. 10. 2017
George Clooney režíruje trable v americkém ráji

George Clooney není jen prvotřídní a světově proslavený herec, ale též producent a režisér. Do českých kin zamíří 9. listopadu jeho v pořadí šestý celovečerák, komediální krimi s mysteriózními prvky Suburbicon: Temné předměstí (2017). Clooney vypráví příběh ze severoamerického poválečného předměstí, který mu pomohli napsat oscaroví autoři Joel a Ethan Coeni a Grant Heslov (Dobrou noc a hodně štěstí, Den zrady). V hlavní roli se představí Matt Damon. Máme se na co těšit.

Nejlepší filmy o válce v Iráku
Téma29. 8. 2017
Nejlepší filmy o válce v Iráku

Může se zdát, že to bylo předevčírem, ale faktem je, že od chvíle, kdy američtí mariňáci naskákali do letadel směr Bagdád, uplynula už hezká řádka let (2003). Tudíž v Americe veleúspěšný snímek Clinta Eastwooda „Americký sniper“ není výjimečným nebo ojedinělým filmem, který reflektuje další z válečných konfliktů, jehož se stali Američané součástí zásluhou politicko-ekonomického rozhodnutí. Vzniklo jich dokonce tolik, že není od věci hovořit o podobném traumatu, jaký zažili po válce ve Vietnamu. Jak by podle nás vypadala top-ten nejzdařilejších filmů o válce v Iráku, případně o jejích důsledcích?

Sandra Bullock a Billy Bob Thornton se vrhnou do prezidentských voleb v Bolívii
Filmy18. 9. 2014
Sandra Bullock a Billy Bob Thornton se vrhnou do prezidentských voleb v Bolívii

Víte, co je to spin doctor? Ne? Nic si z toho nedělejte, já také ne, ovšem v Americe se bez nich ve skutečnosti neobejdou žádné politické volby. Spin doktoři jsou mistry klamu a politických manipulací, vždy dokážou zařídit, aby vše šlo podle připravovaného a žádaného plánu a to oni vytváří pouto mezi politikem a jeho lidmi. Jinými slovy, oni nám něco naservírují a my jim to beze zbytku sežereme bez toho, aniž bychom o "tahání za nitky" vůbec věděli.