Jan Chramosta

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Vystudoval nejprve Organizaci a řízení audiovizuální tvorby na SVOŠF v Písku, poté magisterský stupeň Audiovizuální tvorby na FAMO v Písku. Jeho vedoucími pedagogy byli Jiří Strach, Marek Epstein, Pavlína Coufalová, Tomáš Kepka a F.A. Brabec.

Natočil několik mezinárodně oceňovaných krátkých hraných filmů. Získal Grand prix v polské Jelenje Gore (Kouzelný most), cenu za nejlepší Audiovizuální počin v Sheffieldu (MALÁ PRAŽSKÁ VÍLA) nebo Hlavní cenu na festivalu Ostrava-picture (MILUJEŠ MĚ?). Za videoklip “Polarity” získal v roce 2012 hlavní cenu “Zlatý žebřík” v kategorii videoklipy a o rok později hlavní cenu “Zlatý žebřík” za nejlepší film pro dokument Imodium 9 a půl.

Se spolužáky z filmových studií založil kreativní skupinu POPOJEDEM! production, která sjednocuje mladé tvůrce a specializuje se na výrobu videoklipů (Tata bojs, Imodium, Vladivojna La Chia, Michal Hrůza a další..), internetových pořadů (FACE2FACE pro Hospodářské noviny, měsíčníky Wine Story), televizních reklam (kampaň pro Slevomat, United Islands of Prague), natáčení experimentálních (divadelní trailery pro DAMU) a krátkých hraných filmů.

Od roku 2012 je zastupován SOFT PILLOW production. V reklamní tvorbě dosud spolupracoval s agenturami “saatchi & saatchi”, “euroRSCG” nebo “VCCP”.

Spolu se scenáristou Jiřím Stránským napsal celovečerní scénář adaptace Stránského novely TICHÁ POŠTA. Pro Českou televizi natočil povídku z cyklu ČAPKOVY KAPSY a spolupracoval jako scenárista na televizním pořadu NESHOW. (www.janchramosta.cz)


Znáte z


Jan Chramosta: Filmy a pořady 70