Marek Šácha

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Retro recenze: Čtyři slunce aneb Rodičovství jako nejpevnější ze všech hodnot, jaké máme
Recenze9. 4. 2020
Retro recenze: Čtyři slunce aneb Rodičovství jako nejpevnější ze všech hodnot, jaké máme

PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2012: Toužíme (dost často zbytečně) po něčem, co nemáme, a nevážíme si (dost často hloupě) toho, co máme. Takový je leitmotiv nejen většiny životů, které jsme si v polistopadové době velkých příležitostí a velkých očekávání zvykli sami po sobě chtít a žít, ale i leitmotiv dosavadní tvorby scenáristy a režiséra Bohdana Slámy. Jeho novinka ČTYŘI SLUNCE, s níž se jako první Čech v historii dokázal prosadit do soutěže prestižního Sundance Festivalu, v tomto směru není výjimkou. Nabízí další kapitolu ze života outsiderů a znovu vypráví o mužském hledání sebe sama, utrápeném ženství a komplikovaných vztazích. Tím bonusem navíc tentokrát nejsou ani tak neviditelné věci mezi nebem a zemí, jako spíš neviditelné věci mezi rodiči a dětmi.

Čtyři slunce jsou o malých lžích, hloupých nevěrách a něčím nad námi
Filmy28. 2. 2012
Čtyři slunce jsou o malých lžích, hloupých nevěrách a něčím nad námi

Novinka scenáristy a režiséra Bohdana Slámy ČTYŘI SLUNCE byla jako vůbec první český film v historii vybrána do soutěže prestižního Sundance Film Festivalu. Evropskou premiéru si nedávno odbyla na festivalu v Rotterdamu a 8. března vstupuje i do českých kin. "Hlavní hrdinové řeší to, čím dřív nebo později projde skoro každý - jak se vyrovnat s vlastními chybami, jak udržet manželství, jak vyjít s vlastními dětmi a jak před nimi neztratit tvář. A taky je tu zobrazena možná nějaká vyšší moc, která může i nemusí někdy zasáhnout," říká Sláma.

Jaroslav Plesl: „Nechtěl bych nic obelhat.“
Téma12. 5. 2011
Jaroslav Plesl: „Nechtěl bych nic obelhat.“

Jaroslav Plesl momentálně patří k nejvyhledávanějším filmovým hercům u nás. A také nejzajímavějším! Hrál samolibého Patku v Grandhotelu, zadumaného Šachistu v Pravidlech lži, sobeckého manžela Mirka v Zoufalcích, svéhlavého mistra světa ve vábení jelenů Frantu v Mužích v říji, okultismu propadlého Badonyiho ve filmu Hlava-ruce-srdce a také vlastním egem těžce zmítaného režiséra v road movie Největší z Čechů, což byla role, která mu vynesla nominaci na Českého lva. S Bohdanem Slámou momentálně natáčí film Čtyři slunce, v němž hraje pankáčsky založeného otce dvou dětí Fogiho.