Banksy

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Banksy undefined
Banksy undefined

V současnosti nejslavnější street-artový umělec, a jeden z mála ze svého odvětví, který pronikl do širšího povědomí veřejnosti.

Banksy  přes svůj věhlas nadále skrývá svou identitu, což mu stále dodává punc "undergroundu". Proslavil se svými grafitti hlavně v Bristolu, odkud pravděpodobně pochází. Jeho obrazy, které mísí často ostrou společensko-politickou kritiku se značnou dávkou ironie mu postupně přinesly světový věhlas a letošní nominaci na Oskara za nejlepší dokument.

Před nedávnem navrhl kontroverzní "couch gag" pro seiál Simpsonovi, ve kterém diváky zavede do ponuré továrny, kde se pořad vyrábí. V zamořeném prostředí tu kličkují vyhublé čínské děti mezi loužemi toxického odpadu, aby donesly jednotlivé snímky seriálu na místo a vyhublá panda tahá náklad plyšových Bartů (vycpaných srstí z bílých koťátek). Tvůrci seriálů tak reagovali na zprávu, že část výroby se má přesunout do Jižní Koreje.

Dokument Banksy - Exit Through the Giftshop je jeho režijním debutem.


Znáte z


Banksy : Filmy a pořady 8