Malgorzata Pikus

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus

Vystudovala herectví na soukromé škole SPOT v Krakově. Od 15 let účinkuje v Těšínském divadle v Českém Těšíně, kde působí dodnes a na jehož jevišti ztvárnila desítky postav.

V divadle patří k jejím nejoblíbenějším postava Elke v Hlupákovi Gimplovi podle I. B. Singera v reżii Janusze Klimaty, Edith Piaf v Edith a Marlene Evy Pataki v režii Jana Fila, role Evy v Drobečcích z perníku Neila Simona v režii Bogdana Kokotka, za kterou se dostala do širší nominace na cenu Thalie za rok 2008. Dalšími jejími oblíbenými rolemi jsou Catherine v Paměti vody od Shelagh Stephenson v režii Katarzyny Deszcz a Erna v Prezidentkách Wernera Schwaba v režii Moniky Strzępki.

Objevila se v epizodních rolích v českých filmech Pramen života v režii Milana Cieslara (2000) a filmu Sráči režiséra Roberta Sedláčka (2011). V sociálním dramatu debutujícího režiséra Zdeňka Jiráského Poupata (2011) ztvárnila jednu z hlavních rolí – postavu Kamily, matky rozpadající se rodiny.

 

Narození:
21. 11. 1972

Znáte z


Malgorzata Pikus: Filmy a pořady 2