Petr Šabach

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 4

Nejlepší komedie za celou dobu existence kinematografie
Téma15. 9. 2018
Nejlepší komedie za celou dobu existence kinematografie

TOP 20 nejlepších komedií všech dob? Dobrá zpráva pro domácí filmaře. Pokud bychom se podívali historicky na všechny komedie, které jsme kdy u nás mohli vidět, tak v drtivé většině případů se jedná o české filmy. Má to jen jeden háček, že ta poslední nejlepší česká komedie je z roku 1999. Všechny ostatní jsou prakticky v rukou starší generace. Ty nové už nám tolik netáhnou. A druhý haček?

Zemřel spisovatel Petr Šabach, duchovní otec Pelíšků
Filmy18. 9. 2017
Zemřel spisovatel Petr Šabach, duchovní otec Pelíšků

V sobotu 16. září 2017 zemřel v kruhu rodiny ve věku 66 let spisovatel Petr Šabach. Autor knih Hovno hoří, Opilé banány nebo Občanský průkaz se stal inspirací pro celou řadu nezapomenutelných filmových děl. Podle jeho námětů natočilo duo Hřebejk-Jarchovský filmy Šakalí léta (1993), Pelíšky (1999), Pupendo (2003) a U mě dobrý (2008). Jaký byl Šabachův spisovatelský vesmír a jak došlo k jeho setkání s Hřebejkem a Jarchovským?

Česká televize připravuje nové seriály, televizní a koprodukční filmy
Seriály2. 5. 2013
Česká televize připravuje nové seriály, televizní a koprodukční filmy

Rodinný historický seriál, cyklus filmových povídek, seriál ze soudního prostředí, komediální seriál, televizní filmy zabývající se tématy minulosti i současnosti nebo celovečerní distribuční snímky – to jsou některé nové projekty dramatické tvorby, které Česká televize natáčí nebo připravuje.

Jan Hřebejk: Přece nemůžu odporovat lidem, kteří mě chválí
Téma4. 6. 2011
Jan Hřebejk: Přece nemůžu odporovat lidem, kteří mě chválí

Zlín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Ve světě českého filmu se režisér Jan Hřebejk pohybuje už více než dvacet let a za tu dobu už stačil natočit pěknou řádku snímků. Největší věhlas mu bezesporu vynesly filmy Pelíšky a Musíme si pomáhat. Druhý jmenovaný byl dokonce nominován na Oscara. Už z toho je patrné, že je Jan Hřebejk jednou z nejvýraznějších režisérských osobností české polistopadové kinematografie. V obsáhlém rozhovoru pro Deník mluvil nejen o své roli v porotě Zlín Film Festivalu, ale také o svém novém filmu, o hledání inspirace nebo kolezích, které obdivuje.