Sergei Loznica

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 4

Místo natáčení filmů režisér Oleg Sencov seděl ve vězení na Sibiři a nyní brání rodnou Ukrajinu
Téma4. 5. 2022
Místo natáčení filmů režisér Oleg Sencov seděl ve vězení na Sibiři a nyní brání rodnou Ukrajinu

Na letošním zahájení MFF Praha – Febiofest byla ve čtvrtek 28. dubna udělena cena Kristián také ukrajinskému režisérovi Olegu Sencovovi. 45letý autor ji nicméně nemohl převzít, neboť aktuálně brání ukrajinský Donbas před ruskou agresí. Divákům a divačkám v Praze mohl poslat jen videovzkaz, v němž poděkoval českému národu za podporu rodné země. Sošku za něj převzal ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis.

Tyhle ukrajinské filmy a seriál byste neměli minout
Téma19. 3. 2022
Tyhle ukrajinské filmy a seriál byste neměli minout

Od začátku Ruskem rozpoutané války na Ukrajině si řada lidí začala více všímat událostí na východ od naší země, včetně historie a zeměpisného umístění Ukrajiny. Co o tamních lidech vypovídají ukrajinské filmy a seriály? V našem výhledu je satira s nynějším prezidentem v hlavní roli, exkurz do 30. let minulého století, syrové festivalové drama, vzpomínka na Majdan z let 2013 a 2014 nebo válečný film popisující odvahu posádky jedné ukrajinské lodi bránící Krym před ruskou anexí.

Češi bodují: v Torontu se objeví Nabarvené ptáče a na Oscara nominovaná Dcera
Festivaly a ceny21. 8. 2019
Češi bodují: v Torontu se objeví Nabarvené ptáče a na Oscara nominovaná Dcera

Poprvé v historii je český film zařazený do prestižní sekce Special Presentations na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Dokázal to režisér Václav Marhoul s filmem Nabarvené ptáče. Dalším českým snímkem v programu kanadského festivalu je Dcera režisérky Darii Kashcheevy, kterou Toronto uvede v sekci pro krátkometrážní snímky Short Cuts. V sekci Primetime bude uvedeno Bez vědomí Ivana Zachariáše, podpořené Fondem v rámci filmových pobídek. Českou stopu má i film novozélandského režiséra Taiki Waititiho nazvaný Jojo Rabbit, který se také díky systému filmových pobídek natáčel 40 dní na různých místech v České republice. Festival v Torontu patří k největším a nejnavštěvovanějším filmovým festivalům na světě, začíná ve čtvrtek 5. září a končí v neděli 15. září.

Aneta Langerová podlehla šílenství. Může za to sněhulák?
Filmy12. 10. 2017
Aneta Langerová podlehla šílenství. Může za to sněhulák?

41. tuzemské kinopremiéry se hlásí o slovo a přinášejí hned sedm nových filmů. Na své si přijdou fanoušci severských kriminálek (Sněhulák), zpěvačky Anety Langerové (8 hlav šílenství), francouzských komedií (Alibi na klíč), zajímavých artovek (Čtverec; Ta, která odešla) nebo kultovních pestrobarevných poníků.