Mitja Okorn

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Na Ekonomické univerzitě v Lublani patřil mezi 20 nejlepších studentů – nováčků, ale jeho velká láska k filmu, hudbě a kameře mu nedovolila studia dokončit. Nejdříve natočil dva sportovní snímky NOT SPONSORED a NOT SPONSORED 2, kde zkombinoval zájem o skateboarding s filmováním. Také natáčel videoklipy, první byl pro skupinu Los Ventilos, následovaly práce pro Backstage, Select nebo Elvis Jackson. Byl asistentem a učil se u slovinských režisérů reklam a videoklipů – Vana Jemeršiče a Petera Bratuša. Organizoval koncerty a skateboardové happeningy a dělal rozhovory pro hudební on-line magazín. Jeho krátký film BE FLEXIBLE vyhrál cenu na Filmovém festivalu v Motovun v Chorvatsku.

Díky celovečernímu filmu TADY A TAM (Tu pa tam), který napsal, produkoval a režíroval, se proslavil. Film byl natočen téměř bez rozpočtu a bez podpory Slovinského filmového fondu, a jako první takový snímek byl distribuován a promítán ve všech kinech v zemi. Také byl uveden na několika filmových festivalech, například na IFF v Lublani a Filmovém festivalu v Sunderlandu v Anglii.

Mitja Okorn se dál věnuje natáčení videoklipů pro hudební hvězdy ze Slovinska i ze zahraničí a připravuje svůj druhý celovečerní film ČLEN (Član / The Member).


Znáte z


Mitja Okorn: Filmy a pořady 10