Stefan Valdobrev

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Stefan Valdobrev
Stefan Valdobrev

V roce 1993 absolvoval Národní akademii divadelních a filmových umění v Sofii, obor herectví.

V následujících letech účinkoval v deseti celovečerních filmech a mnoha jevištních vystoupení. V této době také spolupracoval s některými významnými bulharskými hudebníky, jazzovými a ethno skupinami, symfonickými orchestry a dirigenty a složil hudbu k více než sedmdesáti divadelním hrám a k velkému počtu celovečerních i dokumentárních filmů. Jeho hudební aktivity také zahrnují skládání rockových písní, vydávání hudebních alb a koncertování se svojí kapelou.

Během let obdržel mnoho ocenění a nominací. Mezi nimi například Zlatá růže za nejlepší hudbu v roce 2000 a Zlatá růže za nejlepšího herce v roce 2004, obě na bulharském Národním filmovém festivalu.

V roce 2006 navštěvoval pražskou FAMU. Jeho režijním debutem bylo dokumentárně-komediální drama ,,My Mate Manchester United'' v roce 2010, který prezentoval na několika světových filmových festivalech jako IDFA Amsterdam, Hot Docs Toronto a dále pak na festivalech v Sarajevu, Varšavě a Záhřebu.

Narození:
20. 5. 1970
Stara Zagora

Znáte z


Stefan Valdobrev: Filmy a pořady 21