Dasha

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Dasha undefined
Dasha undefined

DASHA, vlastním jménem Dagmar Sobková, se narodila 27. června 1981 ve znamení Raka. Začínala v dětském sboru Filharmonie Bohuslava Martinů a se swingovou kapelou Big Band Zlín. V roce 1995 vyhrála v pořadu Mini Max soutěž Talentárium a o rok později se stala vítězkou soutěžního festivalu pro mladé zpěváky Zlíntalent, který jí otevřel cestu nejen ke zpívání, ale také k vydání jejího, zatím jediného, debutového CD „... Do peřin“. Díky této soutěži její další kroky zamířily do Prahy do agentury Krach k Jiřímu Kornovi. Přestože zpěvačkou být původně nechtěla a měla naplánováno, že bude studovat jazyky a dokonce úspěšně složila zkoušky na střední hotelovou školu v Rakousku, na poslední chvíli zkusila přijímací zkoušky na pražskou konzervatoř a vyšlo to! Díky své profesorce zpěvu Lídě Nopové, dostala Dasha nabídku začít zpívat jako vokalistka s Karlem Gottem, se kterým v roce 1998 absolvovala německé turné. Již po prvních koncertech Karel věděl, že nepůjde pouze o záskok za vypadlou sboristku, ale o trvalou spolupráci. Už v té době o Dashe prohlásil, že je talent, který se rodí jednou za sto let. Tímto se stala stálým členem jeho orchestru, účastnila se koncertů jak v České republice, tak i Německu, Moskvě a dokonce i v prestižní Carnegie Hall v New Yorku a jejich spolupráce trvá dodnes. Jako vokalistka poté začala spolupracovat i s Helenou Vondráčkovou.

Řadí se také mezi nejobsazovanější muzikálové zpěvačky a herečky, i když dříve v muzikálech nechtěla vůbec účinkovat. Již ve svých sedmnácti letech dostala roli Ofélie v muzikálu Janka Ledeckého Hamlet, ve kterém získala i první herecké zkušenosti. Poté na řadu přišla pohádková Popelka ve stejnojmenném muzikálu, Mia v Galileovi, Mariana v opeře Martina Kumžáka Božská komedie. V roce 2005 odjela díky získanému stipendiu studovat zpěv na prestižní školu Berklee Collage of Music v americkém Bostonu, kterou ale kvůli pracovním nabídkám přerušila. Jednou z těchto pracovních nabídek byla i role židovské dívky Rebeky v muzikálu Karla Svobody Golem. V Divadle Broadway se zanedlouho objevila jako nezkrotná Angelika a tajemná Mona Lisa. V současnosti působí zejména na scéně Hudebního divadla Karlín. Obdivuhodným způsobem zde ztvárnila hned dvě protikladné ženské postavy v díle Franka Wildhorna – ohnivou Carmen (v alternaci s Lucií Bílou) a nesmělou Katarinu. Za roli Máří Magdalény v muzikálu Jesus Christ Superstar se stala držitelkou Ceny Thálie za rok 2010. A od září 2011 se zde také představuje coby Georgia Hendricks v hudební komedii Vražda za oponou a na září 2012 je naplánována česká premiéra světového muzikálu autorů Eltona Johna a Tima Rice AIDA, kde Dasha ztvární titulní roli. Dashu můžete také vidět v plzeňském Velkém divadle, kde hostuje v české premiéře muzikálového představení Monty Python ́s SPAMALOT jako Jezerní dáma.

Vystupuje také jako sólistka s kapelami Moondance Orchestra a Pájky Pájk.

 

Narození:
21. 11. 1976
Vlastní jméno:
Dagmar Sobková

Znáte z


Dasha : Filmy a pořady 21