Karate Kid

68%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Dnes jsou v módě komiksovky a kdysi to byli filmy plné kung-fu. Karate Kid se na této vlně parádně svezl a pro mnohé z nás je to i dnes čistá nostalgie a film našeho mládí. Závěrečná scéna a ten ptačí skok to jsou vzpomínky k nezaplacení. Klasika své doby.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Nostalgická vzpomínka na dětství na mě fungovala i dnes. Legendární sekáč a srandista Miyagi a puberťák Danielsan. Film je to pěkný a karate až v závěru. Do té doby je to spíše teenagerská komedie a trošku drama.. přátelství mladíka a starého muže.. to mě bavilo. Závěrečný turnaj je dost odfláknutý a závěrečný jestřábí úder už dnes legendou. Přes veškerou nostalgii musím uznat, že to není za více než 60% s přimhouřenýma očima s mezerou velikosti žiletky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
V oblasti karate filmů, jakých v 80. letech vzniklo přehršel, tento zrovna moc nevyniká. Svým zaměřením je určen spíše pro teenagerské diváky. Máme tu mladíka nemálo zapáleného do bojového stylu karate, který se přestěhuje do nového bydliště, kde ho místní omladina zrovna nemusí. Zakouká se do něj děvče, na kterou má zálusk jistý frajírek z místní karate školy. Kvůli šikaně ho začne trénovat postarší soused a na konci všeho dějství nakonec rozhodne soutěžní turnaj. Nic víc, nic míň. Na dvě hodiny stopáže docela málo. Ale ja už to u takových filmů bývá, i zde je dějová linka ohraničena hlavně výcvikem, který je předveden vskutku šalamounsky. Kdo by to byl kdy řekl, že běžnými domácími pracemi se lze naučit obrana v karate. Vymyšleno zajímavě. Snímek značně dětinský, ale dejme tomu. Z nostalgického hlediska zhlédnutelný je, ale nic si od toho předem neslibovat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Přiměřený děj a souboje. Film nijak nenudí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
kto hovori ze nikdy neskusal "capy skok", skusa sa v nom zdokonalit dodnes. vynikajuci pat morita, ktory exceluje v kazdej scene a dobra rocky-ovska atmosfera. romanticka linka ma viac menej nechala chladnym (i ked ako mlade ucho som to v amfiku zral), ale vynikajuci zaverecny turnaj to viac nez dost vynahradzuje...
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Báječná léta osmdesátá, ale tento film mě nebral...
Toren
Toren
5 155 bodů
8
7/10. Já tuhle dobu fakt žeru. Primitivní námět o překonávání několika problémů (včetně sebe sama) je natočen s láskou a poctivým řemeslem. Pan Miyagi na hrad!
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
8
Milujem filmy z osemdesiatych rokov a medzi ne patrí aj tento. Dobrá atmosféra, vývoj postavy a príbeh. Úplná klasika čo sa týka tej doby a vôbec sa nečudujem pretože tento film bol naozaj dobrý a príbeh ako sa šikanovaný chlapec naučí karate leštením auta, brúsením podlahy a natieraním plotu na férovku porazí svojho nepriateľa v podarenom boji ktorý sa zakončí fakt skvelým bocianím výskokom alebo ako sa to nazýva bol naozaj prekrásne spracovaný. Potlesk tomuto filmu. HODNOTENIE: 8/10
kknk2
kknk2
2 949 bodů
5
Opravdu nechápu proč si zrovna tento film vysloužil remake. Pro novou generaci nemá smysl se dívat na tento film, pokud tedy nejsou fanoušci osmdesátek. Příběh je sice pěkný a smysluplný, avšak postrádá emoce, v některých částech je normálnější než film z roku 2010, rvačky a herecké výkony jsou poměrně slabé. Jen jsem ráda, že aspoň v tomto původním filmu je opravdu karate a ne kung fu.
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10