Kam čert nemůže

75%
Kam čert nemůže
Plakát traileru
Ve své době slavná komedie, která si pohrávala s duchařskými, ne-li přímo ďábelskými náznaky. Před domem i v bytě přepracovaného vědce se zjevuje tajemná dívka, která by se jako před jeho očima právě zhmotnila. Někdejší Faustův dům, jehož dávného obyvatele si měl pekelník odnést stropem, umocňuje roztomile strašidelné zakotvení. Dívka se zpola zmateného muže odveze na výlet, ocitnou se na vesnici i nedalekém zámku, kde způsobí mnohé zmatky. I když nejvíce pozornosti získala ústřední dvojice vtipně zahraná Miroslavem Horníčkem a Janou Hlaváčovou, mimořádné obliby dosáhla i rázovitá dvojice vesnických brumlalů ( Vlastimil Brodský, Jiří Sovák).



Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Přes perfektní obsazení a velmi dobrý scénář mě film vůbec nenadchl a nikdy už ho vidět nemusím. Zpracování je velmi osobité, ale mě se nelíbí. Větší část filmu jsem se nudil a napětí jsem nepociťoval. Velmi zvláštní dílko, u mě si ale vysloužilo jen průměrných 50%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Ústřední filmová dvojice jednoduše nemá chybu. Miroslav Horníček byl v té době již zkušeným harcovníkem, na divadle byl tandemovým partnerem Jana Wericha a herecky je tudíž velmi přesvědčivý. Jako zjevení ovšem působí Jana Hlaváčová, která v tomto filmu debutovala v hlavní roli! Obsazena byla díky tomu, že trávila léto ve Slatiňanech se svou první velkou láskou a Zdeněk Podskalský v okolí natáčel film Smrt v sedle, kde si v maskérně povzdechl, že by potřeboval nějakou holku typu ,,třeštiprdlo“, že za čtrnáct dní začíná točit a vůbec neví, kde by sehnal nějakou výraznou tvář. Dobromyslná maskérka si okamžitě vzpomněla na začínající herečku Janu Hlaváčovou, která měla za sebou už jeden štěk a Podskalský si jí pozval na kamerové zkoušky. Naprosto se nedivím, že jí okamžitě obsadil, protože ta energie, s kterou pronáší větu:,,Tatínku mě nevadí, že je blázen, stejně si říkal, že si mě nikdo normální nevezme“ zaručeně rozesměje i dnes. Pikantní na celé věci je skutečnost, že pod silnou vrstvou make-upu hraje jejího tatínka Vlastimil Brodský, který byl ve skutečnosti minimálně o třicet let mladší. Kam čert nemůže je velice milou romantickou komedií s nadpřirozenými prvky, která patří právem do zlatého fondu českého filmu a čas jí na zábavnosti rozhodně neubral.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Příjemná komedie, pravděpodobně životní role Miroslava Horníčka, Jana Hlaváčová krásná "čertice", výborně zahraná! Rudolf Hrušínský jako lékař-kolega švandovní, vůbec celá tato věcička je plná humoru a vždycky se na to s přítelem podíváme, když to dávají. Výborný i Jiří Sovák, Vlastimil Brodský, Bohumil Bezouška, hudba Zdeňka Lišky! Neskutečné, že jde o 50. léta, pořád je to bezvadný film. Dýchne na nás i trocha tajemna, nadpřirozena, no prostě všechno je to inteligentní, sympatické a nadčasové. A navíc i pravdivé! :-) : "Víte to, že u nás připadá na dva lidi devět párů bot do roka? Osm na ženu a jeden na muže."

Dodatečné informace

Původní název:
Kam čert nemůže (více)
  • Československo Kam čert nemůže
  • Československo Where the Devil Cannot Get
Premiéra v ČR:
1. 4. 1960
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Kam čert nemůže je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch