Jestřábí žena

72%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Zajímavé fantasy historické drama. Rutger Hauer zahrál perfektně, Michelle Pfeiffer bohužel nedostala tolik prostoru. Je to romantická oddechovka s pohádkovým dějem.. na druhou stranu je zpracování středověku až příliš "vyvoněné". Jako mladému se mi film nelíbil, dnes jsem si ho celkem užil - 65%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Pohádkový skvost, který nestárne a který oslovuje další generace. Kletba nad zamilovaným párem v období středověku je trefa do černého. Onen středověk je tu zpracován tak neskutečně realisticky a temně, že mnohdy běhá i mráz po zádech. Ovšem, tvůrci nám tento pocit odlehčili doprovodnou hudbou osmdesátých let a hláškujícím Matthewem Broderickem, což nám to dává jasně najevo, že zase o tak vážný příběh se přeci jen nejedná. Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer předvedli strhující výkon, který vzbuzuje v divákovi až závist, jak hřejivá jejich láska je. Jedná se o dílo, které v divákovi vyvolá hřejivý pocit a pohlazení na duši. Takových je opravdu málo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Jestřábí žena je fikce, není to středověká legenda, jak se jí snažilo prodat studio a dotčený scenárista pak na něm vysoudil peníze. Časově by se měl film odehrávat někdy během 14. století. To co na něm kritiku tehdy nejvíc rozčilovalo, tedy nedodržení předepsaného žánru, mě ale na filmu baví nejvíce. Není to totiž typický Hollywood, ale spíš film evropského střihu, kde je humor, romance a velké dobrodružství. Herecky je naprosto ideální a kamera mistra Storara nemá chybu. Tomuto filmu čas rozhodně prospěl.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
9
Mám rád fantasy (v jakékoli podobě). Mám rád i Rutgera Hauera (ne v jakékoli podobě) a mám rád Michelle Pfeiffer (tu v jakékoli podobě). Herecky tenhle film nikoho neurazí, Broderick už byl v roce 1985 celkem zkušený herec a Michelle Pfeiffer a Rutger Hauer měli zkušeností víc než dost. Pro Richarda Donnera jen slova chvály. Hudba sice nezvyklá (ale jestliže je v ní zapleten Alan Parsons, tak se to dalo čekat), ale zase jde právě jen o zvyk - poslouchat se dá. Výprava slušná, kostýmy taky.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Zdařilá romantická pohádka s šarmantním Rutgerem Hauerem, uhrančivě krásnou Michelle Pfeiffer a roztomilým zlodějíčkem Matthewem Broderickem.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Okouzlující romantické vypravění o touze a lásce.Hezky zpracované a nápadité.
hofmi
hofmi
532 bodů
7.5
Nádherná Michelle Pfeifer v roli zakleté Isabeau d'Anjou se mění přes den v jestřába, aby mohla být nablízku své lásce, která se ale pro změnu v noci mění v krvelačnou šelmu. Tak jak je ve fantasy žánru dobrým zvykem, je na scéně mimo padoucha i věrný sluha a další pomocníci, kteří děj nakonec dovedou do happyendu. na svou dobu mistrné dílo, doba digitálních kouzel by asi dokázala víc, ale tohle je prostě super.
frepso
151 bodů
6.5
Romantikaaaa