Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách

82%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Naprosto geniální česká komedie,která názorně ukazuje jak citlivě propojit pohádkový svět se světem reálným. Vorlíček tento styl ovládal s dokonalostí a zde snad ani není co vytknout. Zábavné a plné vynikajících českých herců v čele s Hanzlíkem - Kopeckým a Menšíkem. Nikdy si film nenechám ujít a to už jsem ho viděl mnohokrát.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Další skvělý český film, Nepatří u mě k tomu TOP, ale rád se na profesora Ikebaru v hrníčku občas podívám. Václavu Vorlíčkovi se povedlo přetavit jeho talent na pohádky do filmu, který je pro malé i velké, má podobný ráz, jako třeba Saxana.. byl tenkrát ve vrcholné formě.
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Tento film je jednou z nejlepších českých komedií, co kdy tandem Vorlíček/Macourek natočili. Výborné herecké výkony, krásná Libuška Šafránková a vtipný svěží děj, umisťuje tento film mezi ty, které je prostě bezpodmínečně nutné vidět. Závidím těm,co to ještě neviděli. Pobaví se. P.S. roztomilý Hrzán, jako vždycky (transfúzi ne!)
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nestačil jsem žasnout nad nápaditou tvorbou pana Vorlíčka. V 70. letech holt dosáhly naše komedie absolutního vrcholu, jaký už nikdy nepůjde zopakovat. A ti herci, to je škoda mluvit... To je prostě jeden Oscar vedle druhého...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Jó super česko (slovenský) filmek se skvělými herci jako jsou: Šafránková, Zázvorková, Kopecký, Hanzlík a Filipovský. Dodnes se u sledování této komedie bavím.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Co nejvíce zůstalo v hlavě je ona ústřední píseň. Ale co se fakt musí ocenit jsou ty "efekty" - samozřejmě jde je o triky s kamerou, avšak na české poměry velmi překvapivé a důstojné. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Nestárnoucí klasika, která i přes svůj věk stále dokáže okouzlit.
avenis
avenis
8 145 bodů
10
"Znala panna pána, hádejte, co bylo dál..." Nedávno jsem vyslechla slovo autora, tedy Petra Markova o historii vzniku scénáře. Říká, že už během svého studia na DAMU napsal šest verzí. Sedmou verzi pak začal zpracovávat s Milošem Macourkem a společně vytvořili další tři verze. Film byl natočen. Ale byl to příběh, který se hodně odchýlil od původního námětu Petra Markova. Proto autor sepsal znovu svou prvotní představu o vodnictvu v Čechách a tak v roce 1978 vyšla kniha stejného názvu, ale s poněkud jiným průběhem děje. Nejmarkantnější změna oproti filmu je v charakteru hlavních postav. Jana Vodičková je emancipovaná dívka, která se rozhodně nenechá do ničeho nutit a spíše je to ona, které se bojí ostatní členové rodiny. Strejda Wassermann je uťápnutý vdovec, taťka Vodička má problém s poučením své dospělé dcery, co se stane, když se spustí s člověkem, strejda se změnil na bratrance, Matylda není, zato je jiný strejda někde za Prahou... prostě je to jiné, ale neméně poutavé.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Sci-fi pohádkové komedie dvojice Vorlíček - Macourek by nám mohl svět opravdu závidět! Perfektní triky, kdy se skáče do umyvadla nebo akvária, lidi se mění v ryby a ryby zase v lidi, pobaví každého. Velice se mi líbila ta scénka, kdy vědkyně Stella Zázvorková najde na ulici polohrubou mouku s ušima (prý asi nějaká reklama) a protože je spořivá, vezme ji domů. Může se přece hodit! V tom je tolik humoru!!! Každá druhá hláška začne divákovi cukat s koutky úst. Třeba: "Když není tlačenka, tak bude Růženka". Nebo "Seš línej jak bernardýn". A podobně. Ostatně konec rovněž nevyzněl do prázdna. Neustále hladová Míla Myslíková trčící z maringotky a chudák její muž Miloš Kopecký, který se má co ohánět, aby svou obří ženu uživil, to je přece perfektní zadostiučinění! :-)
jirka26
6 288 bodů
7
ČESKÁ KLASIKA.