Jak se krade milión

63%
Jak se krade milión
Plakát traileru
Nenápadný účetní, vždy vyhodnocovaný jako nejlsvědomitější pracovník, náhodně příjde na způsob, jak zpronevěřovat peníze tak, aby si toho nikdo nevšiml. Ani podrobná konrola nic závadného v účtech nezjistí, jenže běžný občan, zvyklý žít skromně, vůbec neví,co si má z nakradenými penězmi počít. Snímek kolísá na hraně mezi rozvernou podvodnickou komedií a mravoličným zamyšlením. V hlavní roli exceluje Rudolf Hrušínský s příznačně nehnutým výrazem obličeje.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Rozkrádání socialistického majetku v peněžité formě úředníkem, toho času vyznamenaného jako vzorný pracovník. Snímek je smutnou etudou člověka od rodiny, obracející každou korunu, z kterého plně ční socialistický realismus a nálada. A je to vlastně zároveň i taková pohádka pro dospělé vyprávějící příběh o úředníčkovi, který čirou náhodou chybou v účetnictví přišel k nemalému obnosu peněz, aniž by na to přišla hloubková kontrola. A tak kdo by to nezkusil znova, že? Jenomže čím více peněz má, tím více ho začne sžírat svědomí. Vážnější role Rudolfa Hrušínského, který svým herectvím, ostatně jako obvykle, dal své postavě určitý náboj v uchopení podstaty věci a pochopení dané situace. Lehká krimi komedie, ozvláštněna nějakou tou kapkou poetiky a artu.
avenis
avenis
8 067 bodů
3
Poněkud potrhlá "komedie", která dnes může být zajímavá snad jen dobovými reáliemi. Pan účetní Šafránek se neustále chová naprosto nepochopitelně a lítá od zdi ke zdi. Opravdu nevím, jak mohli tvůrci vymyslet zápletku s neodhalitelným rozkrádáním (dnes by se řeklo tunelováním) a myslet si, že to bude veselé... (21.4.2021)
jarousek1981
314 bodů
7.5
Filn jsem viděl včera a netušil jsme jak se pobavím. Je pravda, že film je točen za totality a je to dost znát ve filmu. Ale i tak je film aktuální a za těch xx let je vidět, že se ta doba ohledně kradení nezměnila. Doporuči ji film. Taková odechovka.

Dodatečné informace

Původní název:
Jak se krade milión (více)
  • Československo Jak se krade milión
  • Československo Mit kezdjek a milliómmal?
Premiéra v ČR:
29. 9. 1967
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Jak se krade milión je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch