Indiana Jones a poslední křížová výprava

89%

Filmové hlášky 13

  • (V letadle.) Henry Jones: Nevěděl jsem, že umíš řídit letadlo. Indiana Jones: Řídit ano. Přistávat ne.
  • Henry Jones: Ti lidé se nás pokoušejí zabít! Indiana Jones: Já vím, tati! Henry Jones: Pro mne úplně nový zážitek. Indiana Jones: Mně se to stává pořád!
  • Indiana Jones: Honí nás půlka německé armády a ty chceš jet do berlína?! Přímo do jámy lvové?!
  • Henry Jones: Elsa vlastně nikdy v grál nevěřila. Myslela si, že našla poklad. Indiana Jones: Co jsi našel ty, tati? Henry Jones: Já? Osvícení. A co jsi našel ty, Juniore? Indiana Jones: "Juniore"? Tati... Sallah: Co vlastně znamená ten "Junior"? Henry Jones: Tak se jmenuje: Henry Jones Junior. Indiana Jones: Mně se líbí Indiana. Henry Jones: Psovi jsme dali jméno Indiana! Sallah: Pes? Ty máš jméno po psovi? (Sallah se začne smát.) Indiana Jones: Na toho psa mám spoustu hezkých vzpomínek.
  • rytíř: Čekal jsem tě. Indiana Jones: Kdo jsi? rytíř: Poslední ze tří bratří, kteří složili přísahu, že najdou grál a ochrání ho. Indiana Jones: To bylo před sedmi sty lety. rytíř: Bylo to dlouhé čekání.
  • (Vogel přistoupí ve vzducholodi k Henrymu Jonesovi, v ruce zatykač.) Vogel: Guten Tag, Herr Jones. (Indy k němu přistoupí zezadu, převlečený za revizora jízdenek.) Indiana Jones: Letenku, prosím. Pass. Vogel: Pass? (Všimne si, že je to Indy. Ten ho vyhodí z okna vzducholodi. Ostatní pasažéři jsou zmatení.) Indiana Jones: Neměl letenku.
  • (Indy se s tátou baví o Schneidrové.) Indiana Jones: Jak jsi poznal, že je nacistka? Henry Jones: Ehm... Mluvila ze spaní.
  • (V Benátkách.) Marcus Brody: Jak ale tu doktorku Schneidrovou poznáme? Indiana Jones: Třeba ona pozná nás. (Za nimi se ozve hlas.) Elsa Schneidrová: Doktor Jones? Indiana Jones: Ano? Elsa Schneidrová: Poznala jsem vás.
  • Indiana Jones: Náckové, jak já je nesnáším!
  • Indiana Jones: Chodba končí. Někde tu musí být tajná místnost, průchod nebo něco takového. Henry Jones: Éch, na chvíli si sednu a budu přemýšlet... (Posadí se a židle se nahne, otevře se průchod.) Indiana Jones: Aáá... (Spadne dolů.) Henry Jones: Řešení se najde samo.
  • Indiana Jones: Tati, dosáhneš mi do levé kapsy? Henry Jones: Co tam máš? Indiana Jones: Můj talisman. Henry Jones: Vypadá jako zapalovač. Indiana Jones: Zkus přepálit provaz. Henry Jones: Hm, dobrý nápad. (Zapaluje, spálí si prsty a odhodí zapalovač na zem. Snaží se ho zhasnout foukáním nebo ho udupat nohou, nedosáhne na něho. Začne hořet koberec.) Henry Jones: Musím ti něco říct. Indiana Jones: Nezačínej být sentimentální, tati, nech si to na doma. Henry Jones: Poněkud tu hoří podlaha. Indiana Jones: Cože? Henry Jones: A už i židle. Indiana Jones: Honem! Honem pryč! Pryč! Henry Jones: Dokonce i ten stůl! (Odskakují pryč.)
  • (V letadle.) Indiana Jones: Tati, asi se budeš muset chopit letadla. (Sedne si za kulomet.) Indiana Jones: Jedenáct hodin! Jedenáct hodin! (Henry se podívá na hodinky.) Henry Jones: A co bude v jedenáct hodin? Indiana Jones: Dvanáct! Jedenáct deset! Jedenáct hodin! Střílej!
  • (Henry Jones je na odchodu z tanku, když vtom vtrhnou do tanku vojáci.) Vogel: Prohledat! Co je v poznámkách? V tom vašem mizerném notýsečku? (Dá mu facku rukavicí.) Vogel: Mapu máme. Notes je vám tedy k ničemu a přesto jste se pro něj trmáceli až do Berlína? Tak proč? (Dá mu druhou facku.) Vogel: Co před námi tajíte? (Dá mu další facku.) Vogel: Co je v tom notesu, o čem ještě nevíme? (Chce mu dát další, ale Henry ho chytí za zápěstí.) Henry Jones: Píše se tam, že idioti pochodující parádním krokem jako vy by měli knihy číst a ne pálit!