Hvězdná brána

76%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Po prvním nadšení jsem si říkal super. Po druhém shlédnutí jsem si říkal dobrý. Nedávno jsem film viděl potřetí a říkal jsem si hmmm jde to. Každé další shlédnutí maže mé pozitivní názory na tento film. Námět je podle mne dost nevyužitý,ale nevím zda to vyčítat scénáři,nebo rejžovi. Každopádně stále lepší než pozdější seriál.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Na 30 let starý snímek je to hodně dobrá práce a dá se na to podívat i dnes. Za mě lepší, než nekonečný seriál. Úvod tajemný, střed dobrodružný a napínavý, závěr už se spoustou klišé a předvídatelný. Efekty na svou dobu moc pěkné, je to mix sci-fi, dobrodružného a akčního snímku, který pobaví.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Tvůrci se zřejmě zabývali egyptologií, přičemž sáhli i po nejznámější teorii platící do dnešních, která vzniká vždy, když si vědci neví rady a tím je vliv mimozemské civilizace. Jenomže odkud mohli přiletět? A nápad na námět vzrušujícího sci-fi příběhu byl na světě. Po pečlivém napsání scénáře se filmoví tvůrci pustili do práce a vznikl snímek tak vyjímečný, že se z něho rázem stal fenomén. Po výtvarné stránce je znatelný vyšší rozpočet, avšak typického klišé a hluchých míst se to i tak nevyvarovalo. CGI efekty jsou na dnešní dobu už velmi okaté, ale to omlouvá svá doba, kdy se začínali používat a vyvíjet. Mix dobrodružného a sci-fi žánru se i přes své nedokonalosti dá považovat za výborný film. Nehledejme v tom však politiku, neboť i zde jsou Američané, dělající vítězně za pomoci armády pořádek tentokrát na jiné planetě. P.S. Jak se ty pyramidy stavěli jsme se zase nedozvěděli.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vždycky si to budu spojovat se seriálem, kterému jsem jako kluk na chvíli propadl. Dnes už se u seriálu leda směju, ale u Emmerichova filmu jsem schopný se bavit stále stejně.
Fingon
16 886 bodů
8
Tak Hvězdnou bránu (tuhle) už jsem viděl asi šestkrát. Sice nepřekvapí a na seriál, který rozvádí některé motivy (a kupu dalších přihazuje) to sice nemá, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Slušné sci-fi s dobrým nápadem a výborným Kurtem Russelem, který se pro tento druh filmů snad narodil. Na filmu jsou zajímavé egyptské vychytávky a hra s mytologií, stejně jako dobrý soundtrack a kombinace napětí a humoru. Chválím také záporáka, který pak úžasně ztvárnil transsexuála ve Hře na pláč.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Na Emmericha neobvykle nudný film. Jsem od něj zvyklý, že dokáže udělat i z absolutně pitomého námětu nesmírně poutavou podívanou, ale tady tomu bylo tak nějak přesně naopak. Nápad velmi dobrý, ale nepodpořen žádnými vychytávkami, super akcí nebo nějakými hláškami. Prostě i přes svou slávu tak trochu hluchý film, který mě osobně nenabídl snad žádnou podařenou scénu, která by se mi výrazněji vryla do paměti.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Film by celkem i ušel na rozdíl od seriálu.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Snímek sám za sebe by si pravděpodobně zasloužil i 5*. Zajímavé obsazení, velmi poutavý příběh, sci-fi nálož, jak se sluší a patří.. ALE o 3 roky později ho totálně zastínil stejnojmenný seriál.. 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Typické béčko z deväťdesiatych rokov ,ktoré sa predsa len niečím odlišuje. Je to originálne. Jednoduchý a zaujímavý dej s dobrými hercami a peknými praktickými efektami. Film síce svojou dĺžkou cez 2 hodiny nieje najkratší ,no zábavy v tomto filmu nieje málo ,a tak film prejde ako voda. Výborné na zabytie nudy! 90%