Hudson Hawk

65%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Nepochopitelně opomíjený film. Já jsem se při sledování bavil od první až do poslední minuty. Děj je zbytečně překombinovaný,ale je protkaný takovou spoustou výborných gagu,že se u něj musí nasmát i ten největší mrzout. Bruce je opět parádní a s přehledem se dokáže prosadit i komedii.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Film je zbytečně překombinovaný, to ale nic nemění na tom, že je to skvělá zábava, permanentní, chvílemi nestíhatelný proud akci a perfektních hlášek, které jenom zvýraznil (původní) český dabing. Všechno to stojí a padá s Brucem Willisem (asi ne nadarmo se traduje, že celý film vlastně režíroval a prosadil do něj každou bláznivinu, která ho napadla). Na málokterý filmový zmatek se s chutí podívám znovu, tady ale neváhám.
  • Bruce Willis (i když méně by bylo někdy více)
  • Andie MacDowell (to nebyla role pro ni - škoda původně "nominované" Maruschky Detmers)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
Dobrodružné to je, komediální (dokonce i s prvky parodie a grotesky) také, jen dějově se celý příběh tohoto poněkud zvláštního snímku jeví dosti zmatečně. Místy je tempo vyprávění tak rychlé a nepřehledné, že se vtom dá velice lehce ztratit netušíc co se právě na scéně děje a proč. Je to škoda, neboť to určitý potenciál rozhodně mělo. Kdyby se tolik netlačilo na pylu a dalo všemu daleko větší prostor, mohl by tento filmový počin dopadnout přeci jen o něco lépe.
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Věděl jsem, že to bude asi velká hovadina, věděl jsem, že se jedná o film, který prodělal nejvíc peněz v historii (cca 57 milionů dolarů), a věděl jsem také, že Willis v ryze komediálních rolích umí pořádně přestřelit. Přesto všechno jsem se ale na Hudson Hawk hodně těšil- bláznivá parodie se známými tvářemi mi totiž vždycky přijde k chuti. No a výsledek je opravdu nepředstavitelný. Děj je stupidní do takové míry, že akční perly s Chuckem Norrisem by se mohly promítat na filmové akademii, pitvořící se herci zesměšňují sami sebe a na opravdu povedený fór se scénárista hodně zapotí. Jenže film neskutečným způsobem táhne právě Bruce Willis, jehož ironický úšklebek je prostě neodolatelný a svou roli si užívá tak viditelně, až mu ji nakonec uvěříme. Navíc se pořád něco děje, příběh má ohromný spád a v druhé půlce už jen srší šílenými gagy, mezi nimiž se naštěstí najde i pár nezapomenutelných. "Must see" snímek, bezpochyby.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Šílený film s Willisem. Srší humorem jemu vlastní a tempo letí rychlostí světla a nuda zde není vítána.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
film ktory som ako mlade ucho na videu videl snad sto krat, je dnes dost zvlastny kocko-pes. humor a celkovy feeling filmu ma nabeh na rodinnu zabavu, co je hned zabite slovnym humorom ktory rozhodne nie je vhodny pre mladsie rocniky (je to same FUCK, MOTHERFUCKER a tak dalej). najde sa i par momentov ktore su vtipne, ale vacsinou som len neveriacky krutil hlavou nad celkovou bizarnostou filmu...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Příjemné prekvapení od první minuty, kdy se jakož to úvod na scéně objevil Leonadro da Vinci. Téma s tematikou, která se točí kolem jeho vynálezů a schovávaček mám rád, i když je to zasazeno do moderní doby. Další téma, které fakt můžu jsou zlodějové a plánování ve stylu Dannyho parťáků a o tom ten film je. Pokud by se to ale nenatáčelo jako komedie, tak by to mohl být mnohem kvalitnější filmeček, ale neuškodilo to. 78%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
10
Dost bláznivý, ale podle mého vkusu správně střelený film. Více méně všichni jsou švihlí. Celý film se vyznačuje poměrně zvláštním smyslem pro humor, takže to je asi důvod proč Hawk nepatří zrovna k nejúspěšnějším Willisovým filmům. Možná proto se Bruce neobjevil ve více komediálních snímcích, což je podle mě velká škoda, protože tady byl výborný. Jediný problém vidím v Andie MacDowell. Její milenecký vztah s Hawkem nemůže ani vzniknout, tak nechápu proč se do toho tvůrci vůbec pouštěli.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Navzdory ne moc dobrým ohlasům je to velmi slušná a vtipná komedie s trochou té dobrodružné romantiky. Navíc jsem velký fanoušek umělecké tvorby mistra Leonarda da Vinci, takže to bylo další velké plus. Každému ale tenhle film sedne jinak, jak je vidět.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Pavlína81 má pravdu.