Hrdinný kapitán Korkorán

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
S poctivostí nejdál dojdeš, říkává se už spoustu let, ale na Adama Korkorána to má efekt opačný. A tak jde z maléru do maléru. Vlasta Burian tentokrát zanechal vojenských uniforem a pro změnu je vyměnil za uniformy lodní. Snímek plný situačního humoru, který je i tentokrát doplnění humorem groteskním. Úvod je námětově stejný, jako u snímku „C. a K. polní maršálek (1930). Představuje snovou představu hlavní postavy. A následně se to rozjede. Zápletka je stavěna na omylu, způsobující nejrůznější společenské peripetie. Lázeňský pobyt není v Burianově filmografii ojedinělý. Podíval se tam skutečně ještě několikrát. Vlasta Burian tedy opět řádí, jak utržený ze řetězu, čímž představuje to, co je od něj očekáváno. Pobavit slovem, skopičinami i přehráváním. A i když zub času tohle všechno poctivě nahlodává, z puncem filmové klasiky a humoru ještě stále po divácké stránce dokáže přivést na jiné myšlenky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Kapitána Korkorána z moře těžko dostanou, má pro štěstí na zápěstí kotvu vytetovanou. Tuhle komedii mám prostě rád, je tam spousta bláznivých hlášek a i když to musela být děsná kravina už tenkrát, je to pořád sranda i po letech. Burian tady válí. To už je vážně tak starý?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Jeden z mála slabších kousků Vlasty.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Tak to je právě případ, kdy hraje Burian ve filmu, který už mě nějak "nebere". Ani to úžasné spojení Burian-Marvan zde nějak moc nezabírá. "Todle to je Jadranský móře, todle ten pán, jak tady sedí, to je maják, támdle ten miksl nahóře, to je nebezpečný skalisko, ten krejčí, co mně to šil, je zloděj, ale to sem nepatří, že jo?" Hm. Maximálně to může vykouzlit úsměv, ale ne smích. Ten film měl nejspíš značně špatný scénář, čekalo se, co z Buriana vypadne. A špatný scénář, to je vždycky konec! To nezachrání ani vynikající komik. Opět se tam jedná o záměnu, ale možná, že "Hrdinný kapitán Korkorán" je nejslabším filmem Vlasty Buriana.
kawa
3 388 bodů
7.5
Byla by to skvělá komedie, kdyby se rozšířil motiv bláznivého kapitána na říčním parníku, nakonec z toho vznikla tuctová komedie z lepší společnosti.