Holky z porcelánu

67%
Holky z porcelánu

Příběh o jedné předávací inventuře, který i po letech neztratil kouzlo. Příběh začíná, když do skladu porcelánu nastupuje nová síla, šestnáctiletá Maruška, zatímco vedoucí, paní Světla, jako již mnohokrát vyhrožuje, že s tím "sekne". Přestože vytoužený nový skladník je ochoten sklad převzít okamžitě, Světla trvá na inventuře. To ovšem ještě netuší, jaký pedant je předseda inventurní komise pan Rybička.




Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Je to taková tá, nó tá, suprová tá, no, komedie.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Kdysi to byla pro nás, holky ze základky, kultovní záležitost. Chytlavé písničky jsme si zpívaly na pochodovém cvičení a Helena v paruce s úžasným pytlem - minišaty byla nedostižným vzorem. S odstupem už se film jeví jako pořádná bláznivina, ale my, bývalé pionýrky to láskyplně přehlížíme. Ten lehký dotek socialismu dokážou vychutnat snad už jen lidi 60+, ale výborné a vtipné dialogy snad pobaví i 60-.
kawa
3 388 bodů
8
Slavná komedie o partě skladniček k keramičce. Hormony nabuzené mladé ženy řeší svatbu, partnery atd. během předávky a inventury. Muži jsou jen jako karikatury lidství se svými vadami. Hudba a kamera také podporuje komické situace. Dobré herecké výkony většiny zúčastněných.

Dodatečné informace

Původní název:
Holky z porcelánu (více)
  • Československo Holky z porcelánu
Premiéra v ČR:
1. 4. 1975
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch