Holka na zabití

65%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Film mi nevadí, ale považuji ho za to horší, co v sedmdesátých letech u nás vzniklo. V době normalizace paradoxně vzniko spousta kultovních filmů, komedií, z kterých žijeme dodnes. V tomto filmu je nejlepší asi jkuchař Karel Augusta, jinak film za příliš nestojí. Naivní kriminálka s trochou humoru. 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Dáša na zabití. Jako detektivka hodně mizerné, jako bláznivina z letních Krkonoš typicky o ničem. Herze bych podepsaného pod tímhle nečekal.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Ano, ano, naivní a prostá to Dáša je. Chvílemi opravdu na zabití.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
České kriminální filmy mě nikdy moc nezaujali, většinou byly všechny trapně důležité, snad jen smrt stopařek a holka na zabití, která se mi líbí v tom, že zde míchá i komediální prvky a tím si ode mě získává i nadhled. Zápletka je sice jednoduchá, způsob vyšetřování zdlouhavé a není tou hlavní prioritou. Vyzdvihuji výbornou hudbu a především herecké výkony Dagmar Veškrnové, která tu svou uječenou, tupou a chvílemi nesnesitelnou holku hraje naprosto skvěle a občas byla fakt na zabití, dále zmíním ještě Ilju Prachaře, který také stojí za povšimnutí, jinak rozhodně průměr.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Příšerný film. Dagmar Veškrnová v další sebestředné roli »hubaté nány«, která je proti své vůli vtažena do kriminálního příběhu zmizelé přítelkyně. Poněkud neživotný scénář obohacují některé dobré sekvence v horském hotelu a standardně skvělé výkony Prachaře, Abrháma a Lohniského. V Herzově filmografii ovšem představuje tento film krok zpět.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
3.5
Dagmar Veškrnovou jako mladou herečku opravdu nemám ráda, a v tomhle filmu ji přímo nesnáším.
miza
miza
2 336 bodů
0.5
Možná že dvakrát tento film lze vidět ale několikrát za rok už je úplně na nic.Škoda že to někdo tak pokazil.Již se úplně omrzel.
dráza
dráza
888 bodů
5.5
Kdo zabil mladou pomocnici z horský chaty a proč chce zabít její náhradnici, která ji znala.
whenry
150 bodů
7
Nemůžu si pomoct, na tenhle film mám prostě slabost. Zajímavá atmosféra, napětí střídá vtipná narážka, odlehčení. Atraktivní horské prostředí, slušná hudba, výborné herecké výkony Ilji Prachaře, Karla Augusty, Josefa Abrháma. A hlavně nostalgie...