Hibernatus

65%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Louis de Funés opět předvádí to, co mu jde nejlépe.. groteskního roztrzitého cholerika zralého věku. Není ro sice kousek, ve kterém je v každé minutě alespoň jeden gag, ale když uzse objeví, stojí za to. Scénář je zajímavý a celkově je to opravou povedená komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Výtečná komedie stavěná na komice Louise de Funèse, který se tu na konci opět velice zábavně rozparádí. Snímek má neobvykle kratší stopáž, ale asi je to dobře. Námět alespoň není uměle natahován ve snaze z toho vytřískat co nejvíce. Zápletka děje je tedy krátká, jednoduchá a v rámci humoru a srandy dokonale vyšperkovaná. Funèsovu manželku si tu již po čtvrté zahrála Claude Gensac a po čtvrté se také po boku svého otce a podruhé v roli syna objevuje i Olivier. Tedy skutečný Louisův syn Olivier de Funès. A tak tu máme příběh o rozmrazeném dědečkovi a sehranému divadlu, aby si připadal jako ve své době. Schválně komu puknou nervy prvnímu.
Fingon
16 886 bodů
6
Slabší kousek velikého mistra...
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Docela pohoda. Luis perfektní. Film, ale nestojí jen na něm. Velkou roli hraje Claude Gensac v roli majetné manželky, nebo Michael Lonsdale a Bernard Alane. Taky zde máme Luisova syna Oliviera, Paula Préboista, doopravdovou matku představitele zmrzlíka Annick, Pascala Mazzottiho. Všichni představitelé dobří. Skoro, jako by tenhle film dělali Vorlíček s Macourkem. Zkrátka taková trochu netypická komedie Luise de Funèse, kdy je tíha filmu rozložena na více postav a všechno nestojí jen na něm. 80 %. Hubert: "Nevrtěl jsem hlavou!!"
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Kdysi dávno mi to přišlo k popukání. Dnes nějak méně. Jen tak trochu nostalgicky úsměvné. Kostýmy dokonalé, interiéry fantastické. Snad jen "postelová" scéna mě rozesmála. (19.8.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Skvělý film! Vzpomínám si, jak jsem na něm byla v patnácti v Olomouci v kině s mojí mámou. A bavily jsme se tehdy božsky! Není to jak u jiných Funèsových komedií. Ten námět je velice originální! A český dabing je rovněž třeba pochválit. Tehdy byl ještě skutečně na vysoké úrovni. František Filipovský a Louis de Funès prostě patří k sobě jak poklice na hrnec. 80 minut je délka tak akorát. Některé filmy trvají přes dvě hodiny a už pak diváka otravují. Claude Gensacová hraje jako vždy přirozeně a má typický francouzský "šmrnc" a když vidím Louise de Funèse jako Huberta de Tartas spolu se svým sluhou Karlem, mohu se vždycky potrhat smíchy. I po letech! Zabírá to stále. Paul Préboist má obličej jako dělaný pro komedie. Neříkám, že Četníci nebyli fajn a že mě nebavili. Ale pro Hibernata mám prostě zcela specifickou slabost! "Nečešte mě, vidíte, že tam nic nemám!" (Hubert de Tartas) :-) No a závěr filmu? Tak ten byl vážně nepředvídatelný a stál za to!!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
5
Ujde to,ale trochu netypický film pro Funese...
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7
Na Funese slabší film.