Hard Boiled

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Tohle je jistě jeden z nejlepších akčních filmů z produkce Hong Kongu. Akce je neskutečně brutální, má spád a jede to jako namydlený blesk. Trošku to vázne v klidnějších pasážích, ale těch není naštěstí tolik. Jedna velká jízda hodna devadesátých let a je to daleko přímočařejší, než hollywoodská produkce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Bezkonkurenčně dechberoucí akce s úžasnou energií a choreografií. Jen tomu přátelství protagonistů jsem neuvěřil. Mrzí mě to, ale mimo výbornou akci jsem se i nudil.
Fingon
16 886 bodů
8
Tohle opravdu není film pro mne. John Woo mě prostě neoslovuje, a pokud, tak jen záporně. Ty čtyři hvězdičky jsou za tu vychytanou nestříhanou scénu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jestliže Killer disponuje akčním drajvem a vypravěčskou poetikou, které lze slovy jen těžko popsat a vystihnout, tak pro zběsilé vyvražďovací tempo Hard Boiled ve známém vesmíru pojmenování zkrátka už neexistuje. Ale asi tak - kdyby všichni ti, kteří se příběhem nedokázali prostřílet a zůstat naživu, byli židé, jednalo by se o zdaleka nejoblíbenější snímek Adolfa Hitlera (kdyby ho měl možnost zhlédnout, samozřejmě) :D Takhle bez respektu obírat o život nejen stovky záporáků, ale i desítky nevinných, v hollywoodských konvencích takřka nedotknutelných civilistů, to prostě nikde jinde neuvidíte. Jsem sice jeden z mála, komu úplně nevyhovoval charakter závěrečné nemocniční přestřelky, která už chvílemi upadala do těžké parodie, ale úroveň prožitku filmové akce s grandiózně vypiplaným vizuálem a chytře upgradovaným příběhem "v pozadí" je přesto tak čistá a intenzivní jako v málokterém jiném akčňáku devadesátých a ostatně i všech zbylých let.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Přesto, že John Woo má na svém kontě řadu skvělých filmů, jako je Lepší zítřek, Killer či Face/Off, pro mě ale bude vždy srdcovka Hard Boiled, tak nadupaně akční nářez jsem naposled viděl od Killera. Jeho jedinou zbraní není jenom dokonalá akce, ale také skvělý scénář, který sice občas v dialozích působí typicky Hong Kongsky, ale má skvělé postavy, že si je získáte k srdci všechny. Hlavní skvost jsou ale akční scény, které vám jsou servírovány jak na běžícím páse. Závěr v nemocnici je to nejlepší vyvrcholení, jaké může Woo nabídnout. Skvělý film.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
vydene opat po rokoch a musim povedat OMG, woo vedel zinscenovat vynikajucu akciu bez CGI a bez zbytocneho WIRE-FU, GUNG-FU ci co to dnes frci (staci si pozret slavnu 4 minutovu scenu bez strihu a zamysliet sa nad tym kolko prace dala kaskaderska organizacia a kde by jedna chyba znamenala strasne vela extra prace). chow yun-fat a tony leung zvladaju bez problemov akcne ako i emocionalne polohy (ktore ako je typicke pre HK tvorbu obcas sklzaju k nechcenej parodii, ale to nie je deal breaker). skoda ze momentalne aktualny MANHUNT od WOOa je skorej parodiou na jeho HKske klasiky...
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
7.5
Ve Smrtonosné zbrani 4 Jet Li každou chvíli trousil něco jako "v Hongkongu by jste nepřežil" nebo "´v Hongkongu bys byl mrtev". Tak tenhle film objaňuje závažnost jeho tvrzení. I když v Riggsově případě bych s ním nesouhlasil. Trijádi jsou totiž vážně banda úplných magorů.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Film naprosto postrádá nějakej silnější příběh, které Woo starší filmy sice také moc neměli, ale snažili citově vydírat smrtí hlavní postavy, zde příběh není téměř žádny, emoce nulové, ale ta akce je bezkonkurenčně nejlepší z jeho dosavadní tvorby. Akce střídá akci, 120 minut slyšet jen střelbu, padání kulek na zem, minimum dialogů, které zde trhají uši, ale proč ne, když to můžou dělat američani tak proč ne Woo. Yun-Fat Chow je bezkonkurenčně ta nejlepší vraždící mašina, kterou znám a ten nejkultovnější akční hrdina co znám. Počet mrtvol: 307 ? :-D tak to je brutální mazec, nemám slov. Sice nejslabší Woo film po stránce příběhu, ale co se týče akce tak nejlepší. Škoda, že šlo o poslední film, který natočil ve své domovině a který za něco stál. Ať se vrátí a natočí další masakr s Yun-Fat Chowem.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
10
Nejlepší hongkongský akční film.