Goldfinger

80%
Goldfinger
Goldfinger je britský kriminální film na motivy románu Iana Fleminga a třetí snímek s postavou agenta Jamese Bonda. Málokterý zločinec na světě dokáže se zlatem to, čeho je schopen Auric Goldfinger. Zároveň nesnese, aby mu kdokoliv stál v cestě. James Bond mu sice překazí partičku karet, ale žena, kterou donutil aby mu pomohla, zemře. Také Agent 007 nemá při honičce s Goldfingerem šanci. Dostane se do rukou muže připravujícího útok na americkou základnu Fort Knox. Kupodivu zlato z pevnosti nechce ukrást, ale atomovým výbuchem jej na mnoho let znehodnotit. Zlato by totiž zůstalo šedesát let radioaktivní a nepoužitelné.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Goldfinger je pro mne jedna z nejlepších Bondovek s nezapomenutelným Seanem Connerym v roli Jamese Bonda. Snímek nepostrádá kvalitního záporáka,spoustu špiónských hračiček a originální akce. James je v podání Seana velmi charismatický a nebrání se ani akci na blízko což filmu velmi sluší.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
James Bond vyfasoval novou hračku v podobě Jaguára a to mu sedlo. Tento díl je z tří prvních zatím nejlepší a James Bond už pomalu dostává svou tvář agenta s velkým intelektem a dobrými hračkami. Záporák velmi slušný, akce dost a hlavní pobočník záporáka se povedl také.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Třetí bondovka nepřinesla nic zásadního. Vše očekávané se objevilo, nic zvláštního nezklamalo. Sean Connery je do své role dokonale vžitý a tak ze sebe vydává zcela všechno. Padouch je tentokrát posedlý zlatem a má zvláštní úchylku své oběti celé pozlacovat. Do paměti se však více vryl jeho korejský sluha se svým vražedným kloboukem. Zcela originální. Atmosféra snímku je stejná jako u předešlých filmů a tak tu překvapí jen akční scény, přesněji zápasy. Jsou více propracované, tudíž více dynamické. Film si tedy drží svoji laťku a je to jedině dobře.

Dodatečné informace

Původní název:
Goldfinger (více)
  • Velká Británie Goldfinger
  • Velká Británie 007: Goldfinger
  • Velká Británie 007: Kuldsõrm
  • Velká Británie 007: Голдфінгер
  • Velká Británie Agent 007 contra Goldfinger
  • Velká Británie Dedos de oro
  • Velká Británie James Bond 007 - Goldfinger
  • Velká Británie James Bond - Goldfinger
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Goldfinger je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Goldfinger


Podobné


Powered byJustWatch