Florenc 13.30

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Poblázněná komedie, která má prostě něco do sebe. Autobus nabitý hvězdami filmového plátna, naivita a mírná propaganda evidentní z každého snímku. Já mám ale tuto poblázněnou autobusovou jízdu celkem rád. Josef Bek jako autobusák od rány - skvělá volba.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Asi nejlepší československý film z padesátých let, co jsem v poslední době viděl. BTW, Panu Kadetovi nejdou blbě hodinky, pan Kadet je debil, protože honil nesprávný autobus.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Tento film jsem dala příteli Chalupovi (Bek hraje řidiče Jana Chalupu) na DVD k narozeninám. Je tam strašně bezvadnej Josef Bek. A vůbec je to taková milá komedie s Valentinou Thielovou, Danou Medřickou, Karlem Effou a dalšími a dalšími. Komedie nenáročná, ale dá se u ní docela fajn pobavit! Říká se tam: Slušného člověka aby jeden hledal v pravé poledne s lucernou. Každý jenom kouká, jak by toho druhého napálil, využil, okradl... Jéjda! V roce 1957?! Co teprve dnes?! :-)
mojmir.sedlacek
6 030 bodů
10
Bez ohledu na to, zdali to byl záměr (jako že ne), takhle třeskutě vtipnou komedii jsem už dlouho neviděl. Spousta perfektních nápadů a neuvěřitelně vypointovaných situací mě nutí dát maximum hvězd. Je to úlet rudý jak paviánův zadek, ale měl jsem z toho pocit, jak kdyby socialistický realismus potkal Kevina Smithe. A to neni málo!
kawa
3 388 bodů
9
Výborná nestárnoucí komedie s mnoha vtípky a špílci, s výbornými hereckými výkony i v maličkých roličkách. Děj plynule odsýpá, a nevleče se.