Flash Gordon

68%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Flash Gordon po celou dobu balancuje na hraně vážnosti a komedie. Nejspíš to nebylo Hodgesovým záměrem,ale snímek prostě nejde brát ani trochu vážně a místy vyznívá až velmi směšně. Triky jsou průměrné,hlavní hrdina až příliš kýčovitý a toporný. Místy se to celé děsně vleče a jediné co se tak dá vyzdvihnout je píseň od Queen.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Flash Gordon se mi nelíbil před třiceti lety a nelíbil se mi ani dnes, kdy jsem mu dal druhou šanci, protože člověk zraje a postupem času ocení to, co v mládí ne. Není mi jasné, jestli je film myšlen vážně, nebo jsou efekty..kostýmy..exteriéry.. interiéry schválně udělány co nejhůře a nejsměšněji. Hlavní hrdina mi není vůbec sympatický, děj prazvláštní... jediné co mě udrželo film dosledovat byl občasný "výkřik" legendárního Freddie Mercuryho. Prakticky souhlas s Brenan88, jen v hodnocení jsem skoupější..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Flash Gordon je další komiksová postava, která je na americkém kontinentě pojem. Pestrobarevné obrázky s průzračnými kostýmy a kulisy, zkratkovitý děj a nějaká ta úsměvnost. prostě komiksové dobrodružství bez bázně a hany typické na sedmdesátá a dřívější léta. Započala léta osmdesátá a filmoví tvůrci se rozhodli natočit celovečerní film. A film je to skutečně věrně komiksový. Divák komiksů neholdující nechť zavře dveře a odejde jinam. Flash Gordon je v podstatě stejně starý jako Superman, neb vznikl ve stejných třicátých letech. A protože se právě jedná pouze o striktně zábavný komiks, nelze z toho vyvozovat nějakou vědeckou reálnost, jak bývá u diváků zvykem. Divácký pocit dobrodružství a hrdinství ve smyslu zachránit svět je cílem především na dětského diváka nemající o složitosti vědy ani potuchy. Příběh se syrovým faktorem je zcela prost nějakého napětí, zato prvky karikatury a fantazie je doslova přesycen. Na svou dobu, tedy na rok 1980 snímek obsahuje naprosto luxusní vizuální efekty a kostýmy. Že je vše pestrobarevně přehlceno je právě jen věrnost komiksovým okénkům, což dnešní tvůrci nevědí, co je. Hudba od kapely Queen se zarývá pod kůží a drží zábavnou notu v otěžích. Snímek je tedy z dnešního pohledu již staromódní zábavnou záležitostí určenou snad už jen pro zarputilé fanoušky a spíše hodící se k televiznímu vysílání, než na plátna kin. Jako klasika je vizuálně nádherný, v jednoduchosti zábavný a s hudbou od Queen. Dnešního náročnějšího diváka lačnícího po dramatické akci a obrovských CGI vizuálních efektech již bohužel neoslní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Rozhodně to není tak špatné, až je to zábavné. Na to je to moc velká nuda. Flash Gordon mě opravdu nezaujal. Vypadá to, že opravdu dobré špatné filmy umí jen Ed Wood.
Fingon
16 886 bodů
8
Na Flashovi jsem vyrůstal, vždycky jsem si ho vyčíhal v programu ČT2 a královsky se bavil. Nicméně jak jsem rostl, z programové nabídky úplně zmizel a mně se ho podařilo sehnat až teď - kdy jsem si byl schopen vychutnat ty ostatní vtípky. Ano, i po patnácti letech jsem se královsky bavil. Je to sice šílená blbina, o jejíž umělecké kvalitě se ani nedá mluvit - ale je to neskutečně zábavná blbina, a to dovedu ocenit.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tenhle film jsem viděl v dětství, protože mě s tím dost obtěžoval spolužák. Když jsem uslyšel hudbu od skupiny Queen a viděl ty otřesné flitrové kostýmy, tak jsem zcepeněl. Tohle je děsná kravina, která je tak špatná až je vlastně docela vtipná. Vysoké hodnocení nechápu. Je to úlet.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Naivní, tupá, sci-fi pohádka, s většinou špatnými hereckými výkony, svělou hudbou, komixouvou barevností, triky dnes už působí směšně, možná i tenkrát působili směšně, a nebo to mohla bejt bomba, těžko říct. Ale svým způsobem jde o slušnou zábavu, a svým způsobem jde už dnes o kultovní sci-fi, vezoucí se na slávě Star Wars.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
4
Dve hvezdicky za skvelou hudbu. Jinak to je naprosta hruza.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
4
Nebýt Queen, tak by mi tenhle film asi unikl a ne že bych o něco přišel. 40 let je na filmu bohužel vidět, možná by film byl větším kultem, kdyby hlavní roli vzal Arnie, jak je zmiňováno v zajímavostech.
Ombak_Penari
2 764 bodů
10
K srdcovkám z dětství nelze být objektivní, dávám plnou palbu:)