Fešák Hubert

75%
Fešák Hubert
Hlavně se neživit prací! Komedie o žižkovském švihákovi, který práci nahrazoval vynalézavostí. Příběh z počátku třicátých let se odehrává v době hospodářské krize. Hubert Hrabě, přezdívaný Fešák Hubert, je svérázný žižkovský frajer, který se sice vyučil pokrývačem, ale je krize a tak by o práci nezavadil, ani kdyby chtěl. A to on zrovna moc nechce. Dává si však přitom dobrý pozor, aby se při svých vychytralých způsobech, jak přijít k penězům, nedostal do rozporu se zákonem. S chytrostí a šarmem si vyřizuje otevřené účty s policejním inspektorem Mourkem, který ho chce stůj co stůj dostat do kriminálu. Jenže Fešák Hubert unikne z každé nastražené pasti a nakonec připraví na zavilého policistu a jeho podřízené elegantní podraz. Z hledaných zločinců, které Mourek díky Hubertovi se slávou dopadne, se vyklubou nevinní lidé. (CS Film)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Fešák Hubert je perfektní film. První republika naprosto skvěle vystihnuta. Karel Heřmánek září, jako hollywoodská hvězda, Skvělý inspektor Mourek v podání Petra Kostky.. další skvělí herci, které to evidentně bavilo. Příběh je to veselý, chvílemi vážnější.. skvělý scénář.. mám tento film strašně rád a alespoň jednou za rok ho musím vidět.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Fajnová komedie.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Velmi příjemná komedie z patinou staré omšelé Prahy z dob našeho RU mocnářství, která nedosahuje kvalit švejkoviny, ale herci se na ní opravdu vyřádili. Ty postavičky staré Prahy jsou místy opravdu omšele kouzelné. Lubomír Lipský v roli schizofrenika co miluje fackování policajtů je nezapomenutelný.


Dodatečné informace

Původní název:
Fešák Hubert (více)
  • Československo Fešák Hubert
  • Československo Hubert, the Smart Boy
Premiéra v ČR:
1. 6. 1985
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Fešák Hubert je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch