Fany

72%
Fany
Plakát traileru
Nahlédneme do světa dvou stárnoucích sester, intelektem i povahou zcela odlišných, a to s citlivým humorem a velkým pochopením, který tomuto snímku náleží. Ta první z nich, Jiřina Venclovská (J. Jirásková), je náročnou, úspěšnou a obávanou primářkou interního oddělení v městské nemocnici. Ta druhá, Fanynka (J. Bohdalová), je i ve zralém věku nevinným dítětem, které hledí na svět s naivní důvěrou a úsměvným očekáváním. Ta první se o sebe umí postarat dokonale, ta druhá je v dětinské nesamostatnosti odkázána na vnímavou péči bližního, který ji bude umět pochopit a milovat. Celý život žily tyto dvě ženy životy navzájem nezávislé. Osud je ale svedl dohromady a obě musejí projít krkolomnou cestou nesnadného soužití s neustálými rozmíškami... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tento film je dobrý, přesto mám dlouhou řadu oblíbenějších film Karla Kachyni. Scénář je zajímavý, režie skvělá a zpracování dobré. Film udělaly hlavně dvě naše herecké legendy Jiřina Bohdalová a Jiřina Jirásková. Přesto mě film prostě do sebe nevtáhl tolik, jako jiná Kachyňova díla.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Nějaké emoce se zde i ukázaly a drama jako takové se rozhodně povedlo. Jiřinky umí, klobouk dolů.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Scénáristicky mírně odfláknuté, ale herecký koncert Jiřinky Bohdalové, která dojme i to nejsušší očko, vyzvihuje snímek nejméně o stupínek výše. Přiznávám, na konci mi stekla slza po tváři. Ten komu ne, nechť hodí kamenem...

Dodatečné informace

Původní název:
Fany (více)
  • Česká republika Fany
  • Česká republika Fanny
Premiéra v ČR:
30. 11. 1995
Distributor:
Gemini Film
Země původu:
Česká republika