Zrození pana účetního

67%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
V rámci série o účetním je tento díl jedním z nejlepších a nejzábavnějších. Přesto se zde střídají vtipné scény s méně vtipnými až trapnými. Postavu Fantozziho manželky zde navíc hraje jiná herečka než v ostatních dílech což je škoda. Samotný Fantozzi ještě není v nejlepší formě co se týče gest a mimiky. To nám vynahrazuje Paolo v dalších dílech.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
filmy o panu účetním jsem viděl dva, možná tři a rozhodl jsem se na všechny podívat. Je to sranda i když laciná a předvídatelná. Skvělý Fantozzi vše táhne téměř sám a humor je založený na jeho nešikovnosti a na tom, že je pořádný smolař. Soubor krátkých příběhů z jeho života.. vždy přijde úderný gag, jako z čistého nebe.. zasmál jsem se.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Účetní Ugo Fantozzi coby symbol neskutečné smůly a trapasů všeho druhu ve svém zcela prvním snímku v Česku ve 20. století nikdy neuvedený. Tuto postavu vymyslel samotný jeho představitel Paolo Villaggio, který o něm napsal několik románů. Fantozzi je italskou figurkou takřka surrealistické komedie charakterizované despotismem a naprostou lhostejností. Započala tak slavná éra komické postavičky mající krásnou ženu a ještě krásnější dceru, která baví po generace a která je tak trochu i skrytou kritikou různých charakterů a odvětví přístupu určitých lidí k daným věcem. První snímek není ještě vyloženě diváckou peckou, ale už tu byl dán určitý koncepční základ. Spousta gagů a groteskních situací jasně ukazuje, jakou cestou se bude tvůrčí fantazie ubírat. V podstatě tu není obsažen žádný děj. Jedná se pouze o sleď různých situací v podobě delších scének dohromady vytvářející takřka až estrádní zábavu. Občas něco pobaví, ale na dnešní dobu hodně z toho bohužel zestárlo. Každopádně nejslavnější italský komediální fenomén své doby byl tímto odstartován, aniž by kdo tušil, kolik nakonec vznikne dílů.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Přišlo mi to jen jako takový soubor scének (některá lepší, některá horší), které ve výsledku moc zábavný film netvoří. Uvidíme co další díly. 4.5/10
avenis
avenis
8 067 bodů
5
Tyhle absurdní skeče, které nás kdysi tak bavily, už dnes působí ještě trochu potřeštěněji než tehdy, ale pořád je to celkem vtipné a smutné zároveň. A ta všudypřítomná rudá v každém záběru tam není náhodou. 23.1.2013)