Fantomas se zlobí

78%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Nejlepší fantomas. Vše je vymazleno do sebemenšího detailu a já se u této dobrodružné fantasy komedie vždy skvěle pobavím. Louis de Funés je opět perfektní. Co jiného o něm taky furt psát jiného,když to byl prostě mimiky a komediálnost měl v krvi. Pro všechny milovníky Funése povinnost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Stále dobrá podívaná, ale už se nerozplývám tak, jako nad prvním Fantomasem, který byl po všech stránkách výborný. Lehce ubylo humoru, ale hlavně ubylo skvělých akčních scén s Fantomasem, stejně tak máme méně kaskadérských kousků. Tato profesorská převlékačka však stále dokáže pobavit.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Tak jako Fantomas i tento je můj oblíbený filmek s Funèsem.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Padouch Fantomas se vrací, a jak tvůrci, tak i herci pokračují v zajetém rytmu prvního snímku. Již sehraná dvojice komisař Juvea a novináře Fandora předvádí velmi podobný výkon. Ale rozhodnutí tvůrců dát větší prostor francouzskému idolu 50.let Jean Maraisi, ač se nemusí fanouškovi Funèse líbit, tak to musím kvitovat. Na Jeanovi to tentokrát poctivě stojí. On si odvede veškerou práci a Funès pak jen vyzobává vtip a legendární hlášky. Takže chápu, že ho všichni milují, ale bez Maraise by to nefungovalo. V tomhle pokračování se držíme velmi podobné formule, tedy pokračuje hon na zločince Fantomase, který zdokonaluje svoje převlekové umění a pořádně zamotává hlavu celé francouzské policii. Jean Marais se tentokrát ujímá další postavy, tedy v součtu hraje trojroli. Osobně jeho třetí nová postava už není tak brilantním převlekem, ale i masky mají svoje limity. Aby tomu nebylo málo, tak do své masky jde i novinář Fandor. Tedy divák musí držet krok mezi pěti postavami, které hraje jediný herec. Prakticky veškerý děj je na tom postavený a inu zní to banálně a nepřehledně, ale funguje to s precizností. Co ještě musím zmínit je nápad s třetí rukou, jejíž řemeslné dávkování dodává další vrstvu vtipu. Třešničkou je pak finální honička v autech a následně ve vzduchu. Ve výsledku hravější pokračování, které může někomu sednout lépe. Scénář je tady trošku strozejší, ale za to překypuje nápaditosti. 75%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
Jedna extra hviezda navyse cisto z nostalgie...
avenis
avenis
8 056 bodů
10
Gejzír gagů, nápadů, akcí, humoru... tento druhý film o Fantomasovi a jeho pronásledovatelích neztrácí na půvabu ani po mnoha desítkách let. Už neučůrávám smíchy při scéně s třetí rukou, ale pořád mi připadá velmi zábavná. Stejně jako legrační pohyby "mužného" Fandora, když "bojuje" s padouchy a přískoky vpřed, vbok i dolů se vrhá do akce.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Hlášky: (Komisař Juve se obhajuje na psychiatrii.) Komisař Juve: "Pronásledují mě, já se otočím a srazím dva lotry svou třetí rukou." Psychiatr: "Tak vy máte třetí ruku?" Komisař Juve: "No samozřejmě, tu na břiše." / Komisař Juve: "Musíme změnit svoje metody, skončila idylická doba kapesních krádeží a znásilnění. Jasný? Zapracovat musí mozek, máte šedou kůru, tak jí používejte!" / Bertrand: "Vypadá to jako miniponorka." (Jeden z mužů komisaře Juvea): "Prosimtě, to je raketa!" Komisař Juve: "Pánové, je to doutník." Bertrand: "Cigáro?" - Legendární Louis de Funès, skvělej Jean Marais a bradavky Mylène Demongeot. - 80%.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Filmy s Fantomasem mají na svou dobu vše, co by měly mít - nezapomenutelného Funese jako rtuťovitého policejního komisaře, šviháka Maraise, krásnou a odvážnou Helenu a charismatického zločince, který si kliďánko za jízdy předělá auto na tryskáč a za hlubokého smíchu s ním odletí v dál.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Fantomas je asi jediný nepohádkový hrdina, který se propašoval až do pohádkové Arabely.
saboter
saboter
3 564 bodů
9.5
Podle mne nejlepší díl serie který se opravdu povedl němely byste minout plus skvělá hudba.